Loaded Nachos

Recept: Loaded Nachos

Geniet deze feestdagen van dit lekkere recept. Je kan het serveren tijdens een gezellige filmavond of meenemen bij een potluck. Het is een veelzijdig recept met lekkere guacamole en kaassaus. Wanneer je dit voor jezelf maakt of meeneemt, zal het zeker een succes zijn. De kans is groot dat er niets van overblijft!

Ingrediënten kip:
*450 gram kipfilet *gemalen peper en zout *1 tsp paprikapoeder *6 tsp barbecuesaus *zonnebloemolie

Ingrediënten groente:
*1 ui *2 teentjes knoflook *1 rode paprika *200 gram mais

Ingrediënten kaassaus:
*200 gram crème fraîche *10 plakjes cheddarkaas *gemalen peper en zout *1 tsp knoflookpoeder *1 tsp paprikapoeder *1 tsp uienpoeder

Ingrediënten guacamole:
*2 rijpe avocado’s *1 rode ui *2 teentjes knoflook *1/2 limoen *4 tomaten *gemalen peper en zout

Ingrediënten garnering:
*250 gram sour cream *270 gram tortilla nacho cheese *gesneden lente-uitjes

Bereiding kip:

  1. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip daarin tot deze gaar is.
  3. Doe de kip daarna in een kom. Gebruik een vork om de kip uit elkaar te trekken, zodat je kleine stukjes kip krijgt en meng het met de barbecuesaus. Bedek de kom met aluminiumfolie, zodat de kip warm blijft.

Bereiding groente:

  1. Snijd als eerste de ui en de paprika in kleine blokjes en pers de teentjes knoflook.
  2. Fruit daarna de ui in een pan met de olie van de kip. Wanneer ze glazig zijn, voeg je de knoflook toe. Als de knoflook geurig is, voeg je de paprika en de mais toe. Laat ze bakken totdat ze beetgaar zijn. Doe daarna de groenten in een kom.

Bereiding kaassaus:

  1. Doe eerst de crème fraîche in een klein pannetje en verhit deze op laag vuur. Roer met een pannenlikker totdat de crème fraîche vloeibaarder is.
  2. Voeg daarna geleidelijk de cheddarkaas toe en roer totdat deze is gesmolten.
  3. Voeg de knoflookpoeder en de paprikapoeder toe en roer ze erdoorheen. Voeg daarna naar smaak peper en zout toe en roer die er ook doorheen. Giet de kaassaus in een kom.

Bereiding guacamole:

  1. Prak als eerste de avocado met een vork en doe deze in een kom.
  2. Snijd de rode ui en tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de kom met avocado.
  3. Pers daarna de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de avocado’s.
  4. Breng de guacamole op smaak met het sap van een halve limoen en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

Bereiding nacho’s:

  1. Doe eerst de helft van de nacho’s in de ovenschaal. Verdeel daarna de helft van de kip en de helft van de kaassaus erover. Herhaal dit nog een keer.
  2. Strooi er wat lente-uitjes overheen.
  3. De guacamole en de sour cream kan je in aparte kommetjes serveren of als bolletjes op de nacho’s.

TIP: Wil je het nog een keer opwarmen? Bedek de schaal dan met aluminiumfolie en plaats deze in de oven voor 10-15 minuten op 180 graden.

Lees ook: ‘Recept: Zomerse trifles’

Tags:
Vorig artikel

Jozef gehoorzaamde

Volgend artikel

Het mooiste kerstcadeau! DEEL 1