Mac & Cheese ovenschotel

Recept: Mac ’n Cheese ovenschotel

Het jaar is alweer bijna voorbij. Dat kunnen we goed merken aan het koude weer en het feit dat het al een stuk eerder donker wordt. Maar ook deze tijden geven ons momenten van warmte. Vooral wanneer we binnen zitten bij de verwarming met een lekker warme ovenschotel. Probeer de Mac & Cheese ovenschotel eens uit en geniet ervan, zoals ook wij hebben genoten!

Ingrediënten:
*Macaroni *zout *1 ui *200 gr gesneden prei *zonnebloemolie *2 kipbouillonblokjes *150 gr spekreepjes/gerookte kipreepjes *400 gram geraspte kaas *200 gr crème fraiche *250 ml melk *gemalen peper en zout

Bereiding:

  1. Kook als eerst de macaroni in gezouten water totdat het beetgaar is.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes gaar in een koekenpan. Wanneer ze doorbakken zijn, schep je het vet weg en zet je de spekreepjes apart in een bakje. Als je gerookte kipreepjes gebruikt kan je ze een beetje opbakken met een scheutje zonnebloemolie en daarna ook in een bakje apart zetten.
  3. Snij daarna een ui in blokjes en de prei in reepjes (na het te hebben gewassen) en fruit de blokjes ui in een koekenpan met een scheut zonnebloemolie. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de prei toe en roerbak die totdat ze gaar zijn. Vervolgens voeg je twee bouillonblokjes Daarna voeg je de spek toe. Roer het een beetje en voeg daarna 2 bouillonblokjes toe met een scheutje water om het in op te lossen.
  4. Wanneer de macaroni beetgaar is, giet je het water weg, koel je het met koud water en voeg je het toe aan de koekenpan. Mix alle ingrediënten met elkaar en voeg als laatste de spek toe en roer het erdoorheen.
  5. Voeg in een andere pan de crème fraiche toe en verhit het op medium laag vuur. Wanneer de crème fraiche vloeibaarder is, voeg je geleidelijk 250 gr kaas toe en roer je het totdat de kaas gesmolten is. Daarna voeg je 250 ml melk toe en peper en zout naar smaak en roer het, totdat het één geheel vormt.
  6. Verwarm nu de oven voor op 200 graden en schep daarna de macaroni over in een ovenschaal en bedek de macaroni met een gelijke laag geraspte kaas en zet het in de oven voor 15 minuten of totdat het goudbruin is.

Daarna is het klaar om lekker te eten. Je kan de Mac ’n Cheese serveren met een lekker frisse salade!

Tags: