Recept: Mango chicken summer rolls

Ondanks het wisselvallige en koele weer, is het hartje zomer. Een licht en stijlvol gerecht is dan altijd lekker. Summer rolls zijn lekkere hapjes voor tijdens de lunch of als tussendoortje. Maak ze gezellig samen met vrienden of verras hen met deze lekkere mango chicken summer rolls.

Ingrediënten honing-sesam dipsaus:
*1/2 cup honing * 1 tsp sesamolie *1 tsp rijstazijn *1/4 cup sojasaus *1/2 tsp geraspte gember *1 gedroogde chilipeper *sesamzaadjes

Ingrediënten mango chicken summer rolls:
*2 stukken kipfilet *peper *zout *3 teentjes knoflook *2 tsp sesamolie *2 tsp sojasaus *1 avocado *1 cup gekookte glasnoedels *kropsla * 150 gram peen julienne *1/2 komkommer *1 grote mango *1/2 cup gesneden munt

 

Bereiding honing-sesam dipsaus:

  1. Voeg de honing, sesamolie, rijstazijn, sojasaus, geraspte gember en gedroogde chilipeper toe in een kommetje. Roer het totdat het goed gemengd is.
  2. Voeg de sesamzaadjes toe als garnering. Zet deze kom apart tot de summer rolls klaar zijn.

Bereiding mango chicken summer rolls:

  1. Snijd als eerste de kip in dunne reepjes, zoals op het filmpje. Voeg daarna wat peper en zout toe en 3 geperste teentjes knoflook, sesamolie en sojasaus. Laat de kip voor 30 minuten marineren in de koelkast. (Ga tijdens het marineren door naar stap 2). Bak de kip in een koekenpan met zonnebloemolie op middelhoog vuur gaar. Plaats deze daarna in een apart bakje.
  2. Snijd de komkommer, kropsla, mango, avocado en munt in dunne reepjes en plaats ze op een bord. Doe daarna de wortels in een kommetje en de gekookte glasnoedels in een ander kommetje.
  3. Vul een kom met warm water en week 1 rijstvel in het water voor 5-10 seconden tot deze flexibel wordt. LET OP: Laat de rijstvellen niet te lang weken. Anders zijn ze namelijk moeilijk om mee te werken.
  4. Leg het rijstvel op een vlak en vochtig oppervlak. Plaats als eerste de sla op het rijstvel, met daarbovenop de komkommer en wortel. Plaats daarna de avocado schijfjes naast de sla en daarbovenop de mango, glasnoedels en de kip. Vouw de onderkant van het vel over de vulling en vouw ook de zijkanten naar het midden toe. Rol het vel voorzichtig maar strak op. Bewaar de summer rolls in een schaal en bedek deze met een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Herhaal dit tot de vulling op is.
  5. Je kan de summer rolls het beste meteen eten of tot 2 uur na het maken.
Enjoy!

Lees ook: ‘Recept: Chocolate chip ice cream cake’

Tags:
Next Post

Gaven van de Geest: 1 Korinthiërs 14 DEEL 1