Paaschocolade2020

Recept: Paaschocolade

Deze maand is het Pasen en staan we speciaal stil bij de genade die God aan ons heeft gegeven. Een mooi moment om met je gezin of vrienden te vieren dat Jezus voor ons is gestorven en weer is opgestaan. Hier een lekker en makkelijk recept voor na het paasontbijt!

Ingrediënten:
*5 bananen *300 gram chocolade *250 gram pistachenoten *gekookt water

Bereiding

  1. Pel de pistachenoten en plaats ze in het ziplock zakje. Doe het ziplock zakje dicht en sla de noten kapot met een lepel. TIP: Wikkel het zakje in een theedoek, zodat het niet te veel geluid maakt. Doe daarna de nootjes in een bakje.
  2. Schil de banaan voor de helft, zodat je de banaan goed kunt vasthouden. Druk de meloenlepel in de banaan en draai de lepel rond, zodat je een balletje uit de banaan kunt scheppen. TIP: Maak eerst alle banaan balletjes, voordat je begint met het smelten van de chocolade.
    Als je geen meloenlepel hebt, kun je de banaan ook in schijfjes snijden en die bedekken in chocolade.
  3. Snij of breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in de kleinste kom.
  4. Kook genoeg water om de grote kom voor 1/3 te vullen met water om de chocola au bain-marie te laten smelten.
  5. Plaats de kleine kom met chocolade in de kom met water. Laat het een minuutje staan en begin daarna de chocolade te roeren met een lepel. 
  6. Prik een satéstokje in een banaan balletje en doop het in de chocola. Zorg ervoor dat de balletjes goed bedekt zijn met chocola. Je kan eventueel ook een lepel gebruiken om de chocola eroverheen te scheppen.
  7. Plaats de banaan balletjes op een bord dat bedekt is met bakpapier en bestrooi ze met pistachenoten.
  8. Plaats het bord voor 30 minuten in de koelkast om de chocola te laten stollen.
  9. Hierna zijn ze goed om te eten. Gezond en lekker!
Tags:
Vorig artikel

Eindtijdstudie DEEL 2

Volgend artikel

Pasen: Leven na de dood