Pizza-rolls

Recept: Pizza twist

Weer of geen weer; met een pizza roll maak je iedereen blij. Nodig je vrienden, familie en kennissen maar uit, want met dit recept heb je gegarandeerd succes! 

 

 

 

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mes
  • Muffinvorm
  • Voedselkwast
  • Pannenlikker
  • Koelkast

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit.
  3. Verspreid de tomatensaus over het deeg. Houd in de gaten dat je vanaf de rand 1,5 cm vrij houdt van saus.
  4. Bestrooi het deeg met kaas naar smaak. Houd nog een beetje kaas over voor de bovenkant van de pizzarolls.
  5. Snijd de basilicum in kleine stukjes en strooi deze ook over de pizza voor extra smaak.
  6. Rol het deeg op. TIP: zorg ervoor dat je het deeg strak oprolt door het deeg naar je toe te trekken en het zachtjes aan te drukken.
  7. Laat het deeg een half uurtje in de koelkast rusten. Zo wordt het deeg wat harder en blijft het makkelijker bij elkaar voor het snijden.
  8. Verdeel het deeg in schijfjes van 4 centimeter breed. TIP: snijd eerst de randjes ervan af, aangezien daarop geen saus is aangebracht.
  9. Vet de muffinvorm in met olijfolie en plaats de pizzarolls in de muffinvorm.
  10. Bestrooi de bovenkant van de pizzarolls met wat kaas en peper.
  11. Plaats de muffinvorm op de bakplaat in het midden van de oven en bak ze voor 20-30 minuten of totdat ze goudbruin bruin zijn.
  12. Laat de pizzarolls 5 minuten afkoelen in de muffinvorm.
  13. Serveer ze op een bord of een mooi plankje.

Enjoy!

Tags: