Soft pretzels

Recept: Soft pretzels

Na een zomer vol pret, zijn we klaar voor de herfst gevuld met heerlijke pretzels. Een geweldige snack voor een gezellige filmavond knus op de bank. Dit recept maakt 12 pretzels. Maar als dat te veel is, kan je het recept altijd halveren.

Ingrediënten pretzels:
*2 cup melk *4 tbsp ongezouten roomboter *6 tbsp bruine basterdsuiker *14 gram (6 tsp) gist *5 cups patentbloem *1,5 tsp zout *60 gram baking soda *2,2 liter water *3 tbsp gesmolten ongezouten roomboter *zeezout

Bereiding pretzels:

  1. Verwarm de melk en de boter in de magnetron tot de boter gesmolten is, voor ongeveer 90 seconden. Het mag niet koken. Voeg daarna de bruine suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost. Zet het vervolgens apart.
  2. Mix de gist, het zout en de patentbloem met een garde tot het goed gecombineerd is. Voeg daarna geleidelijk het warme melkmengsel toe en gebruik een pannenlikker om te vormen naar een deeg. Kneed het deeg daarna tot het glad en enigszins plakkerig is. Voeg eventueel meer bloem toe (1 tbsp per keer). Vorm het deeg in een bal en plaats het in een licht geoliede kom. Bedek deze met vershoudfolie. Laat het deeg voor 1,5 uur rijzen op een warme plek of totdat het 2 keer zo groot is.
  3. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier lichtjes in met olie.
  4. Kook het water in een pan. Zodra het water kookt, voeg je 60 gram baking soda toe. (Door het deeg in baking soda water te dopen, krijg je de donkerbruine kleur tijdens het bakken.)
  5. Nadat het deeg is gerezen, sla je de lucht uit het deeg. Bedek daarna het aanrecht met een beetje bloem en plaats het deeg erop. Verdeel het in 6 gelijke stukken. Bedek het deeg dat je niet gebruikt met een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. Rol en rek elk stukje uit tot een sliert van ongeveer 60 cm. Houd de uiteinden vast in je handen en sla het midden van de sliert op het aanrecht wanneer je het uitrekt.
  6. Vorm elke sliert in de vorm van een pretzel. Leg het deeg in u-vorm met de dichte kant naar jou toe. Draai de uiteinden twee keer met elkaar en druk de uiteinden vast aan de onderkant van het deeg. (Zie video.)
  7. Dompel de pretzels voor 20 seconden onder in het water. Leg ze daarna op de bakplaat en bak ze voor 8-12 minuten.
  8. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk de pretzels met 3 tbsp gesmolten boter en bestrooi ze met zeezout.
Enjoy!

Bekijk hier het recept voor de kaassaus. Deze dipsaus maakt dit recept helemaal af!

Tags:
Next Post

De kracht van jouw woorden