Valentijnshart

Recept: Valentijnshart

Trakteer anderen en natuurlijk jezelf op een lekkere snack! Het is tenslotte de maand van de liefde, en dan kan je niet anders dan de mensen van wie je houdt in het zonnetje zetten. En deze maand mogen we ook niet vergeten dat Gods liefde oneindig is. Hij houdt van alle mensen en wij mogen Zijn liefde aan anderen laten zien!

Ingrediënten deeg:
*2x kant en klaar pizzadeeg *1 ei

Ingrediënten vulling:
*3/4 cup lichtbruine basterdsuiker *3/4 cup zachte ongezouten roomboter *2 tbsp kaneel

Ingrediënten glazuur:
*1 cup zachte roomkaas *2 tbsp gesmolten ongezouten roomboter *1/4 cup melk *1 tsp vanille-extract *1 cup poedersuiker * rode kleurstof

 • Hartvorm (klik hier om te downloaden)

Bereiding deeg en vulling:

 1. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Roer de ingrediënten met een pannenlikker of met een vork tot één geheel, totdat er geen klonten meer zijn.
 3. Rol het pizzadeeg uit op een vel bakpapier en verdeel de vulling over het deeg met de pannenlikker.
 4. Plaats het tweede pizzadeeg op het eerste deeg, en leg daarop de hartvorm. Snijd het deeg uit, zodat het de vorm van een hart heeft.
 5. Plaats het kleine ronde bakje met de open kant naar beneden in het midden van het hart en druk in het deeg. Verdeel met een mes het hart in vier delen, vanbuiten tot de rand van het bakje. Verdeel elk deel van het hart in drie strookjes tot aan de rand van het bakje.
 6. Haal het bakje weg en draai elk strookje twee keer om. Doe dit voor een mooi effect om en om; de eerste naar links en de tweede naar rechts, enzovoort.
 7. Als het deeg de hartvorm een beetje heeft verloren, kan je het eventueel bijsnijden.
 8. Maak van het overgebleven deeg kaneelrolletjes voor naast het hart.
  Verdeel het overgebleven deeg in langwerpige driehoekjes en rol ze vanaf de breedste kant naar de punt toe.
 9. Bestrijk het deeg met een geklopt ei. Bak het in de oven voor 25 minuten op 200 graden Celsius, of totdat het deeg luchtig en bruin is. (De vulling smelt in de oven. Schrik dus niet als de vulling een beetje uit het hart loopt.)

* Heb je meer dan genoeg kaneelrolletjes en kan je ze niet allemaal opeten? Vries de ongebakken kaneelrolletjes in en geniet er op een later moment van. Doe ze in een luchtdichtbakje. Leg er een vel bakpapier tussen als je meerdere lagen kaneelrolletjes hebt. Voordat je ze weer wilt bakken, laat je het deeg eerst ontdooien. Volg daarna stap 9 van het recept.

Glazuur:

 1. Mix de roomkaas, de melk, de boter en het vanille-extract met de mixer tot één geheel.
 2. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix tot één geheel. Voeg daarna de andere helft toe en mix totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Roer met de pannenlikker om te voorkomen dat de poedersuiker overal komt.
 3. Giet het glazuur in het kleine ronde bakje als dipsaus voor de kaneeltwists.

* De hoeveelheid glazuur is meer dan genoeg voor 2 porties. De glazuur is eventueel ook te gebruiken voor iets anders. Optie: doe het glazuur in een luchtdichtbakje en vries het in (het blijft 2 maanden goed). Voor gebruik: laat het glazuur ontdooien in de koelkast en mix het nog een keer nadat het ontdooid is.

Enjoy! 

Tags:
Vorig artikel

De kracht van positief bidden

Volgend artikel

Jij & Bidden DEEL 3