
Recept: Zomerse trifles
Geniet jij ook al volop van de zomer en van alles wat dit mooie seizoen te bieden heeft? Denk aan het lekkere weer en het feit dat het langer licht is. Wil je nog meer genieten? Probeer dan eens deze zomerse trifles. Lekker luchtig en voor elke smaak is er wel iets!
Ingrediënten vulling:
*500 gr Griekse yoghurt *250 ml gekoelde slagroom *1/4 cup poedersuiker (genoeg voor 6 bekers)
Ingrediënten voor 4 chocolade trifles:
*brownies of chocoladecake *100 gr kersen *125 gr aardbeien *8 Oreo koekjes *vulling
Ingrediënten 4 vers fruit trifles:
*kersen *aardbeien *kandijkoeken *vulling
Ingrediënten 4 appelkruimel trifles:
*2 Jonagold appels *1 tsp kaneel *50 gr kristalsuiker *100 gr patentbloem *75 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur *100 gr kristalsuiker * vulling
Bereiding vulling:
- Doe de slagroom en de poedersuiker in een kom. Mix het totdat er stevige pieken ontstaan.
- Schep de Griekse yoghurt beetje bij beetje bij de slagroom en meng deze erdoorheen.
- Schep nu de vulling in een ziplock zakje en doe het in de koelkast.
Bereiding chocolade trifle:
- Verkruimel als eerste de brownies of chocoladecake en plaats ze in een kommetje of op een bord.
- Pak de Oreo koekjes en doe ze in een zakje. Sla de koekjes kapot met een lepel en doe ze in een ander kommetje.
- Snijd daarna de aardbeien in kleine stukjes. Halveer de kersen en doe deze ook in een aparte kom.
- Nu gaan we de trifle opbouwen. Doe eerst een laag brownies in een beker, daarna een laag kersen en aardbeien. Spuit daarbovenop een laagje van Griekse yoghurt. Herhaal dit 2 keer per beker. Strooi als laatste de Oreo kruimels op de bovenkant.
- Bewaar de trifles in de koelkast, totdat je ze gaat eten.
Bereiding vers fruit trifle:
- Pak als eerste de kandijkoeken en doe ze in een zakje. Sla ze kapot met een lepel en plaats ze in een kommetje.
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en halveer de kersen. Doe ze ook in een aparte kom.
- Nu gaan we de trifle opbouwen. Doe eerst een laag kandijkoekkruimels in een beker, daarna een laag kersen en aardbeien. Spuit daarbovenop een laagje van Griekse yoghurt. Herhaal dit 2 keer per beker. Strooi als laatste de kandijkoekkruimels op de bovenkant.
- Bewaar de trifles in de koelkast, totdat je ze gaat eten.
Bereiding appelkruimel trifle:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze daarna in een kom en meng ze met kaneel en ¼ cup suiker.
- Pak een andere kom en doe daar de bloem, suiker en boter in. Kneed het met je handen, totdat er kruimels ontstaan.
- Pak nu de bakvorm en verdeel de appels over de bodem. Verdeel daarna beetje bij beetje de kruimels over de appels in een even laag. Doe de bakvorm 30 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat het daarna afkoelen.
- Nu gaan we de trifle opbouwen. Doe eerst een laag appelkruimel in een beker. Spuit daarna een laagje van Griekse yoghurt erop. Herhaal dit 2 keer per beker. Strooi als laatste wat kaneel op de bovenkant.
- Bewaar de trifles in de koelkast, totdat je ze gaat eten.
ENJOY!
Maak ook: ‘Recept: Enchilada’s’