Chocolade-appel

Recept: Chocolade appel

De scholen zijn weer begonnen. Ook al is de vakantie voorbij, er hoeft geen einde te komen aan de leuke dingen. Met dit recept heb je een leuke activiteit in de keuken samen met je kinderen. Het is ook een lekkere traktatie voor op school of feestjes. Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Veel plezier en succes!

Benodigdheden:

  • Pan
  • Maatbeker
  • Weegschaal
  • Pannenlikker
  • Gasfornuis
  • Snijplank
  • Mes
  • IJslollystokjes/cakepopstokjes
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Grote kom
  • Medium kom
  • Waterkoker
  • Ziplock zakje
  • Lepel

Bereiding:

  1. We beginnen als eerste met het maken van de karamelsaus, zodat het genoeg tijd heeft om af te koelen. Doe de suiker en het water in een pan en verhit op middelhoog vuur. Laat de suiker in het water smelten. LET OP: Je mag er niet in roeren. Wanneer het mengsel begint te bubbelen, schud je de pan rond om de 30 seconden. Houd de pan goed in de gaten. Wanneer het mengsel bruin begint te worden, giet je de slagroom erbij. Blijf het mengsel roeren tot de karamelsaus glad is. Voeg daarna de roomboter erbij en roer het tot een gladde karamelsaus. Haal de pan van het vuur en giet de karamel in een kom. Je kan de overige karamelsaus bewaren in een hersluitbare bak of pot. TIP: voeg voor extra smaak 1,5 theelepel vanille-aroma toe aan de karamel en roer goed erdoorheen. Laat de karamel even afkoelen.
  2. Was de appels en snij ze in schijfjes van 1 cm dik van de bovenkant van de appel. Verwijder de pitjes.
  3. Maak met het mes een inkeping, zodat de ijslollystokjes erin passen.
  4. Doe de amandelen in het ziplock zakje, maak het dicht en sla de noten kapot met een lepel. TIP: Wikkel het zakje in een theedoek, zodat het niet te veel geluid maakt. Doe daarna de nootjes in een bakje.
  5. Snij of breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in de medium kom. Voeg de zonnebloemolie toe.
  6. Kook genoeg water om de grote kom voor 1/3 te vullen met water om de chocola au bain-marie te laten smelten.
  7. Plaats de medium kom met chocolade in de kom met water. Laat het een minuutje staan. Roer daarna de chocolade met een lepel.
  8. Leg een bakplaat of een bord met bakpapier klaar.
  9. Doop de appelschijfjes in de chocolade, zodat ze helemaal met chocola bedekt zijn. Leg ze hierna op het bakpapier.
  10. Besprenkel de appels met de amandelen en karamel.
  11. Zet de appels voor 1 uur in de koelkast, zodat de
    chocolade en de karamel goed hard kunnen worden.
  12. Geniet ervan!
Tags: