Lifestyle - Share your story Tessa van Swieten

Share your story: Tessa van Swieten

Tessa (20) voelde zich door God in de steek gelaten. Maar toen ze Hem om hulp smeekte, sprak Hij tot haar. Dit is haar verhaal.

‘Van kleins af aan ben ik met het geloof opgegroeid. Ik geloofde altijd wel, en op mijn twaalfde liet ik mij dopen. Jaren gingen voorbij. Ik had God lief en ik dacht zeker te weten dat mijn geloof stabiel genoeg was om Hem alles toe te vertrouwen.

Totdat ik ongeveer twee jaar geleden op een dieptepunt kwam in mijn leven. Er gebeurde van alles, waardoor ik het gevoel had dat God mij in de steek had gelaten. Ik was teleurgesteld. Ik dacht: als God mij vergeten was, moet ik het geloof ook maar laten.

Ik kreeg sombere gedachten en ik voelde mij nergens meer thuis. Ik merkte dat de afstand tussen God en mij steeds groter werd. Het lezen van de Bijbel en mijn gebedsleven werden steeds minder. Ik probeerde en wilde alles uit eigen kracht te doen.

Een lange tijd liep ik alleen overdag met het bezwaarde gevoel, maar na een tijdje werd ik ook tijdens mijn slaap aangevallen. Op een gegeven moment had ik op één nacht een hele nare droom. Ik schrok wakker en barstte vervolgens in tranen uit. Voordat ik het wist, smeekte ik God voor het eerst in mijn leven om mij te helpen, omdat ik het voor mijn gevoel niet meer aankon. Hij was mijn laatste en enige hoop. Na dit gebed viel ik weer in slaap.

De volgende ochtend werd ik wakker met de Bijbeltekst ‘John 14’. Ik was verbaasd, want ik had al een tijdje de Bijbel niet gelezen en al helemaal niet in het Engels. Ik pakte mijn Bijbel en zocht de tekst op. De eerste zin van dit hoofdstuk was: ‘Wees niet ongerust. Vertrouw op God en vertrouw ook op Mij’.

Op dat moment werd ik zo geraakt. Ik wist dat dit geen toeval was en geloofde dat God mij dit woord had gegeven. Ik besefte dat ik God weer moest gaan vertrouwen en niet uit eigen kracht door moest gaan. Vanaf dat moment heb ik de keuze gemaakt God in alles te vertrouwen, waar ik ook doorheen ga.

Ik vertrouwde erop dat alles goed zou komen. Als de sombere gedachten weer omhoog kwamen, gebruikte ik het Woord van God om deze uit mijn gedachten weg te halen. Elke dag ging het steeds beter en beter, totdat ik er geen last meer van had.

Nu weet ik: als ik ergens doorheen ga, kan ik God om hulp roepen. Hij is het antwoord op al mijn vragen. God heeft voor ieder Zijn eigen plan. Ik weet dat zolang ik op Hem vertrouw, alles uiteindelijk goed zal komen.’

Tags:
Next Post

Dit is mijn wonder: Kimberley Amsterdam