Lifestyle - Share your story: Arthur

Share your story: Arthur

Arthur (51) verloor zijn moeder op jonge leeftijd en had veel verdriet. Totdat God ingreep in zijn grootste nood. Dit is zijn verhaal.

‘Toen ik 6 jaar was, overleed mijn moeder op 33-jarige leeftijd na een kort ziekbed aan leukemie. Dit was een heftige tijd voor mij, mijn vader en mijn zusje van 2 jaar. Mijn vader was gokverslaafd.

Al het geld dat binnenkwam, ging op aan gokken. Zelfs tot het punt dat het gas en licht werd afgesloten en we geen geld hadden voor eten. Toen ik 10 jaar was, kon mijn vader niet meer voor ons zorgen.

Ik verbleef bij een tante in Schiedam, terwijl mijn zusje bij een andere tante in Friesland ging wonen. Elke zondag ging ik met dit gezin mee naar de Havenkerk in Schiedam, waar Johan Maasbach toen voorganger was.

Mijn neef bekeerde zich, maar ik had de gedachte: ik geef mijn hart pas aan Jezus als ik 40 ben. Dat paste namelijk beter in het beeld dat ik van een christen had. Maar het grootste obstakel om mijn hart aan Jezus te geven, was dat ik bang was voor de reactie van mijn vrienden. Ik kon en wilde niet met mijn vrienden praten over het diepe verdriet dat ik diep vanbinnen had.

Later verhuisde ik naar Gouda. Ik bleef contant piekeren: waarom was dit alles mij overkomen? Ik zocht zo veel mogelijk afleiding, om maar niet alleen thuis te hoeven zijn. Regelmatig sprak ik met mijn christelijke neef over het geloof, en dit deed mij goed.

Toen ik 26 jaar was, vroeg hij mij of ik nu wel mijn hart aan Jezus wilde geven. Ik besefte dat het geen goed idee was om te wachten totdat ik 40 was. Ik had Jezus nu nodig. Tijdens het gebed kwam er een warme gloed over mij heen. Ik voelde een aanraking op mijn hoofd. Ik trilde en begon heel hard te huilen.

Ik wist: ik ervaar God! Het voelde alsof er een zware last van mij afviel. Toen wist ik dat God al die jaren al bij mij was geweest. En dat ik niet meer alleen was. Ik keek niet langer achterom, maar vooruit.

Ik heb geleerd dat God alles in Zijn hand heeft. In mijn grootste nood heeft Hij ingegrepen. Al 25 jaar kom ik in The Blessing Gouda. Hij heeft mij een lieve en zorgzame vrouw, Agnes, gegeven en twee geweldige dochters, Thirsa en Rebekka.

Ik kijk nu uit naar de grootse plannen die God voor ons in het vooruitzicht heeft gesteld. Zou er voor Hem iets te wonderlijk zijn? Ik heb nu een hemelse Vader en kan met volle overtuiging zeggen: ‘Ja, God is goed!’’

Tags: