Lifestyle - Share your story: Fernando & Sylvia

Share your story: Fernando & Sylvia

Fernando (56) en Sylvia (53) komen in onze Blessing kerk in Curitiba in Brazilië. De keuze om Jezus te volgen, veranderde hun hele leven. Samen met hun 2 kinderen zijn ze een happy family.

‘In onze studietijd hebben wij elkaar ontmoet. Vlak na ons trouwen besloten we Brazilië te verlaten en ons geluk te zoeken in Japan. Onze droom was om een goede baan te krijgen, een mooi huis en financiële zekerheid. In die periode werden onze twee kinderen geboren: Issadora en Diogo.

Na tien jaar keerden we terug naar Brazilië. We besloten in de grote stad Curitiba een nieuw leven te beginnen. Allebei startten we ons eigen bedrijf: een eetcafé (Fernando) en een kledingzaak (Sylvia). We hadden moeite om financieel rond te komen. Al ons spaargeld, twee percelen, twee huizen en onze auto zijn we kwijtgeraakt.

Met verlies moesten we onze bedrijven verkopen. We hadden een gevoel van falen en mislukking en leefden in financiële onzekerheid. Onze situatie maakte ons ongelukkig en depressief.

Beiden zijn we katholiek opgevoed. Door de jaren heen hebben we verschillende religieuze stromingen bestudeerd, zoals de Seicho-no-ie filosofie, ‘het evangelie’ volgens Allan Kardec en de leer van de Jehova’s getuigen. Maar wij kenden Jezus niet persoonlijk. Op een dag nodigde een buurman ons uit voor een bijeenkomst in de kerk.

Daar hebben we de keuze gemaakt om Jezus uit te nodigen in ons leven. Het is wonderbaarlijk hoe, na het maken van deze keuze, ons leven compleet veranderde. We begonnen naar de kerk te gaan, lieten ons dopen door onderdompeling en kregen Bijbels onderwijs.

De broeders en zusters in de kerk baden voor ons, en God heeft de zware last van gevoelens van falen weggenomen. Ook het schuldgevoel omdat ik niet in staat was om voor mijn gezin te zorgen, een vaste baan te hebben en om financieel stabiel te zijn. Alles werd door een wonder hersteld!

Vandaag zijn onze kinderen ook gered en volgelingen van Jezus. Eer aan God voor dit alles! We kunnen niet meer zonder God in ons leven. Wij willen iedereen het goede nieuws vertellen en getuigen van wat Hij in ons leven heeft gedaan.’

Tags:
Next Post

Waarom Hemelvaart & Pinksteren?