Inspiratie - Share your story Jilneth

Share your story: Jilneth

Jilneth (33) worstelde jaren met een zonde in zijn leven. Maar God heeft hem volledig bevrijd. Dit is zijn verhaal.

‘Toen ik 17 jaar was, kwam ik tot bekering. Ik had geweldige ervaringen met God en voelde Zijn liefde elke dag. Een liefde waar ik naar verlangde en alleen bij God vond. Ik hield van Hem met heel mijn hart. Toch was er een hele grote reus in mijn leven. Een zonde waar ik maar niet mee kon stoppen.

Hoe hard ik ook mijn best deed. Ik begreep het niet. Ik hield van God. Waarom kon ik deze zonde dan niet laten? Elke keer weer voelde ik me schuldig. Ik vroeg me af of God nog wel van mij kon houden, met al mijn fouten. Toch was Zijn liefde voor mij niet veranderd.

Elke keer voelde ik dezelfde liefde als ik bad en Hem begon te aanbidden. Zijn oneindige liefde verbaasde mij zo. Uiteindelijk besloot ik het gewoon te accepteren: God houdt van mij, ook als ik fouten maak. Maar ik accepteerde niet de zonde. Ik bleef geloven dat God mijn reus kon verslaan.

Het was soms heel moeilijk, maar God gaf mij kracht om door te gaan. Steeds opnieuw sprak Hij tot mij dat Hij mij kon en wilde bevrijden. En ik geloofde Zijn belofte. Het duurde jaren, maar steeds merkte ik dat die reus een kopje kleiner werd. God was mij geleidelijk aan het bevrijden. Ik was zo dankbaar. Het was nog steeds moeilijk, maar ik hield vast aan wat God al gedaan had.

Vandaag heb ik geen verlangen meer om te zondigen. Ik heb de kracht om nee te zeggen tegen verleidingen. God heeft mijn reus volledig verslagen. En Hij heeft mij opgetrokken naar een hoger niveau in Hem. God is zo trouw. Door Jezus ben ik helemaal vrij.


Hij heeft mij van Romeinen 7 naar Romeinen 8 gebracht. God kan hetzelfde voor jou doen. Vertrouw altijd op Hem. Blijf bidden en geloven. Hij laat je nooit alleen strijden tegen je zonde. Geef nooit op!’

Tags:
Next Post

Wie is God?