Inspiratie - Share your story Prem

Share your story: Prem

Prem (54) is getrouwd met Sheila (40) en samen hebben ze twee kinderen: Joël (8) en Elisha (5). In één moment werd hij bevrijd van angst en dwangneuroses.

‘Ik ben in Suriname geboren en opgegroeid in een Hindoestaans gezin. Op 6-jarige leeftijd zijn we naar Nederland verhuisd. Al op jonge leeftijd had ik vaak last van angst en vrees. Ik was bang voor de dood en voor de hindoegoden.

In het hindoeïsme word je namelijk gestraft als je iets fout doet. Ik voelde me soms zo depressief en eenzaam dat ik mezelf wilde wurgen. Toen ik 9 jaar was, ging mijn broer in militaire dienst. Mijn broer hield van softdrugs, feesten en drinken.

In die periode ontmoette hij een christenmeisje. Na verloop van tijd kwam hij tot bekering en werd ook een christen. Toen hij het thuis aan ons vertelde, werd de hele familie heel erg kwaad. Want overstappen van het hindoeïsme naar het christendom wordt gezien als het hoogste verraad.

Ik weet nog dat ik tegen hen zei: ‘Jezus is voor blanke mensen; niet voor Hindoestanen.’ Toch ben ik, samen met mijn zussen, een aantal keren meegegaan naar de kerk. Mijn zussen kwamen in die periode tot bekering. Maar ik dacht: ik ben hindoe en dat zal ik blijven.

Op een dag zag ik mijn broer, schoonzus en zussen samen geknield bij het bed van mijn zus. Ik dacht: ze zijn aan het bidden tot Jezus, de christelijke God. Dat kan nooit goed zijn. Terwijl ik daar stond, voelde ik een hand op mijn schouder.

Deze wilde mij op mijn knieën brengen. Maar ik dacht: als ik kniel voor Jezus, dan krijg ik straf van de hindoegoden. Maar de liefde van Jezus, oneindig groot en sterk, bracht mij op mijn knieën. Alle vrees, alle angst, alle dwangneuroses waren verdwenen.

Ik voelde dat de Here Jezus in mijn hart kwam. Ik ervoer Zijn liefde, Zijn rust en Zijn vrede. Tranen van blijdschap rolden over mijn wangen. Op dat moment was ik een christen en helemaal vrij!

Al meer dan tien jaar mag ik, samen met mijn gezin, de Here dienen in The Blessing Utrecht. God heeft ons rijk gezegend. The Blessing Family is a happy family!’

Tags:
Vorig artikel

Elke dag is vrijdag

Volgend artikel

Het verhaal van Samuel Lee