Inspiratie - Share your Story Rachid

Share your story: Rachid van Heyningen

Rachid (28) is vijfdejaars student Geneeskunde. Door de jaren heen heeft hij op God leren vertrouwen. Dit is zijn verhaal.

‘Lange tijd leefde ik in twee werelden: ik had mijn leven in de kerk en buiten de kerk. Pas toen ik de keuze maakte om helemaal voor God te leven, kwamen de zegeningen in mijn leven. Een van die zegeningen was dat ik in het jaar 2012 medicijnen kon gaan studeren.

Het was mijn droomstudie en daarom wilde ik er alles aan doen om goed te presteren op school. Maar een paar maanden nadat ik was begonnen met mijn studie, kreeg ik sterk het verlangen om datzelfde jaar mee te doen aan een speciale Bijbelschool: de Oogsttijd Impact School.

Ik wist wat dat zou betekenen: ik zou de belangrijkste delen van de studie missen, en daardoor het jaar niet halen. Maar ik wist dat God dit van mij vroeg. Wat was dat moeilijk voor mij. Mijn verstand en hart zeiden: ‘Je bent gek! Je hebt net deze kans gehad.’


Toch ben ik gehoorzaam geweest aan God en heb de Bijbelschool gevolgd. Deze school heeft een geweldige impact gehad op mijn leven. Ik had dit zeker niet willen missen. Het gevolg was wel dat ik niet voldoende studiepunten had behaald om mijn eerste jaar te halen.

Tegelijkertijd wist ik dat ik God moest vertrouwen, want Hij heeft alles onder controle. Ondanks de moeilijke situatie waarin ik toen zat, had ik rust in mijn hart. Een rust die ik niet kan uitleggen. Ook bleef ik zeggen: ‘God heeft beloofd dat als ik Hem vertrouw, Hij alles goed zal laten verlopen.’

Drie maanden later, na het begin van het volgende schooljaar, kreeg ik een brief van de examencommissie. Ze hadden besloten mij toch een kans te geven om mijn studie te vervolgen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Meteen dankte ik God en begreep dat Hij echt alles onder controle heeft.

Nu weet ik: het maakt niet uit hoe onmogelijk een situatie voor jou ook lijkt, als je God vertrouwt, zal Hij je nooit laten vallen. Nee, Hij zal door je onmogelijke situatie Zijn macht en Zijn liefde laten zien.’

Tags:
Next Post

Song story: PARTY