Inspiratie - Share your story Rayen en Esther

Share your story: Rayen & Esther

Rayen (40) en Esther (38) en hun gezin bezoeken zo’n vier jaar The Blessing Utrecht. Ze hebben twee kinderen en hun derde kindje is op komst. Ze zijn een gelukkig en gezegend gezin. Dit is hun verhaal.

Esther: ‘Van jongs af aan kwam ik met mijn ouders in The Blessing Utrecht. Als kind heb ik dit als een hele fijne tijd ervaren. Toen ik ouder werd, ben ik mijn eigen weg gegaan. Ik bezocht de kerk niet meer. Maar al die jaren wist ik heel zeker dat God bestond en dat ik niet juist bezig was.

Op een gegeven moment kwam ik mijn man tegen, die geen christen was. We gingen samenwonen en kregen onze twee kinderen. Na de bevalling van onze zoon werd ik depressief. Ik zonk diep, was aan de medicijnen en ging naar een psycholoog. De medicijnen maakten dat de dalen iets minder diep werden, maar blijdschap voelde ik daardoor ook niet echt.

Toen ik een dag alleen thuis was, zag ik een levensecht beeld van mijzelf voor mij, waarvan ik heel erg schrok. Ik wist dat dit het moment was om te kiezen. Ik wilde weer naar de kerk gaan, omdat ik diep vanbinnen wist dat alleen God mij kon redden. Als gezin begonnen wij The Blessing Utrecht te bezoeken.

Tijdens een van de diensten hebben mijn man en ik beiden ons hart aan Jezus gegeven. Langzaam ging het beter met mij. Ik bleef nog wel rondlopen met de verschijnselen van de depressie. Tot een andere dienst, waar ik na het gebed helemaal genezen ben van mijn depressie.

Ik heb me nooit meer depressief gevoeld. God is een goede God voor mij en mijn gezin. We beseffen dat dit alles Gods genade is. Steeds weer ervaren we dat Hij altijd voorziet, ons zegent en bij ons is.’

Rayen: ‘Ik heb een beperkte christelijke opvoeding meegekregen, maar deed er vrij weinig mee in het dagelijks leven. Ik wandelde niet altijd op het ‘rechte’ pad. Op een gegeven moment kwam ik mijn vrouw tegen. Zij was gelovig en daar liet ik haar vrij in.

Toen mijn vrouw na de bevalling van onze zoon depressief werd, ging ik voor mijn vrouw en ons gezin mee naar de kerk. Naarmate wij de gemeente bleven bezoeken, ging ik geleidelijk zelf Gods liefde ervaren. Achteraf besef ik dat God al die tijd al aanwezig was in mijn leven. Ondanks mijn afwijzingen, bleef Hij genadig.

Op een zondag kwam er een oproep wie zijn hart aan God wilde geven. Samen gingen we naar voren voor gebed. Sindsdien volgen we samen als gezin de Heer. We zijn een gelukkig en blij gezin met God als middelpunt. De ervaring van mijn vrouw die haar wilde vernietigen, heeft er juist voor gezorgd dat wij ons beiden bekeerden. En dat we als gezin The Blessing Utrecht bezoeken.

Wij als ouders voelen vooral dankbaarheid aan God. Het is fijn om een gemeente te bezoeken met broeders en zusters die deze dankbaarheid delen en waar we fijne vriendschappen hebben mogen sluiten.’

Tags: