Share-your-story-Robel-en-Yvette

Share your story: Robel & Yvette

Robel (39) en Yvette (37) komen al vele jaren bij The Blessing. Samen met hun zoontje Nathanael (1) zijn ze een happy family. Dit is hun verhaal.

Robel: ‘Ik was vroeger zwaar drugsverslaafd en heb tien jaar in de criminaliteit gezeten. Toen ik in de gevangenis belandde, begon ik de Bijbel te lezen. Vanaf dat moment kreeg ik rust en vrede in mijn hart. God heeft mij wonderbaarlijk bevrijd van allerlei verslavingen en mij een heel nieuw leven gegeven.

Toen ik net christen werd, dacht ik dat ik alleen door het leven moest gaan als christen. Maar het tegendeel is waar. Ik kwam in The Blessing Utrecht, waar ik warm werd ontvangen. Ik kreeg ruimte om te groeien in het geloof en heb veel echte vrienden mogen maken.

Via het zendingswerk van de Johan Maasbach Wereldzending heb ik mijn geweldige vrouw mogen ontmoeten, én we zijn heel gezegend met een prachtige zoon. Elke keer als wij als gezin naar de diensten gaan doordeweeks en op zondag, voelt het alsof we naar familie gaan. We zien Gods hand op ons gezin en wij zijn heel gezegend om bij The Blessing family te mogen horen.’

Yvette: ‘Begin dit jaar is mijn moeder aan kanker overleden. Ze had na twee bezoekjes aan The Blessing Amsterdam besloten dat ze daar naar de kerk wilde blijven gaan. Maar kort daarna werd zij ziek, waardoor ze niet meer naar de kerk kon gaan. De voorgangers van The Blessing Amsterdam bezochten mijn moeder regelmatig in het ziekenhuis en later in de hospice.

Ook vroegen ze mensen van de kerk om haar te bezoeken. Een paar zusters van de gemeente zijn regelmatig bij haar op bezoek geweest. Een van hen bleef zelfs een paar keer bij haar slapen. Dit terwijl ze haar niet eens kenden. Ze baden met haar, lazen de Bijbel voor en stonden klaar om te helpen met wat er nodig was.

Ik heb hieraan veel steun gehad en heb daardoor Gods liefde nog meer mogen ervaren in deze moeilijke periode in mijn leven. Het gaf mij kracht en God liet mij zien dat Hij er is en dat Hij alles in handen heeft. Ook mijn moeder genoot van hun gezelschap. Het gaf haar rust en vaak had ze na gebed geen pijn meer.

Ook in mijn eigen gemeente stonden velen voor mij klaar. Ik ervoer zo veel liefde en steun, dat ik God alleen maar dankbaar ben dat ik deel ben van The Blessing family. Mede daardoor is mijn moeder in vrede naar haar hemels huis gegaan.’

Tags:
Vorig artikel

Vriendschappen en relaties

Volgend artikel

Word wakker!