Lifestyle - Song Story: 180 Degrees

Song Story: 180 Degrees

180 Degrees is de nieuwste single van de MAP Band. We vroegen bandleider Micha Maasbach naar het verhaal achter dit lied.

‘Alweer in 2013 schreef ik het lied 180 Degrees. Toevallig vond ik afgelopen week een opname van de allereerste versie van het lied. Het begon allemaal met de zin:

‘U heeft liefde op mijn hart gezaaid, U heeft mij 180 graden gedraaid.’

Maar de opname lijkt totaal niet op wat het lied uiteindelijk is geworden. In het begin was het idee dat dit een Nederlandstalig lied zou worden. Daarna is het toch overgegaan in het Engels, omdat ik het graag over de hele wereld wilde zingen.

Als gelovigen vergeten we er soms bij stil te staan dat ons leven met Jezus goed is. Als wij terugdenken aan het leven zonder God, dan moeten wij tot de conclusie komen dat met God alles meer draaglijk is geworden.

We hebben een Helper gekregen. God luistert naar ons en neemt veel pijn, verdriet en moeilijkheden van ons af. Daarvoor in de plaats geeft Hij Zijn liefde, blijdschap en vrede. Dit wilde ik graag in een lied zeggen.

Echt moeilijk om te schrijven was het lied zeker niet. Nadat het lied van het Nederlands naar het Engels was gegaan, kwamen de woorden en melodieën makkelijk tot mij.

Voor mij persoonlijk is het ëbridgeí gedeelte het mooiste deel van het lied. We proclameren daar namelijk dat God ons leven heeft veranderd en dat we geloven dat Hij dat ook zal doen voor onze vrienden en familieleden.

De boodschap van het lied in het kort is dat het leven met God veel beter is dan het leven zonder God. En als God mijn leven kan veranderen, dan kan Hij zeker ook de levens veranderen van mijn vrienden en familieleden die nog niet geloven.’

Tags: