Song Story: De Doornenkroon

Ken jij de diepere betekenis van Goede Vrijdag? Micha Maasbach vertelt het verhaal achter het lied: De Doornenkroon van Maasbach Worship.

De Doornenkroon begon bij mij een paar jaren terug toen ik voor het eerst de film The Passion zag. Wat mij het meeste aanraakte is dat Jezus heel veel pijn heeft geleden voor ons, maar ook voor mij persoonlijk. Ik wilde een lied schrijven over de lijdensweg die Jezus voor ons heeft gelopen. Er zijn in de wereld zoveel liederen over het bloed van Jezus, waar het allemaal om draait. Wat mij echt aanraakte in de film was de doornenkroon. In mijn hoofd waren dat de kleine doornen die aan een roos zitten, maar die doornen werden echt in Zijn hoofd geduwd. Dat was heel pijnlijk. Jezus draagt de hoogste kroon want Hij is onze Koning, maar Hij heeft ook De Doornenkroon gedragen. In mijn gedachten kwam steeds het beeld naar voren: Jezus aan het kruis bekleed met bloed. Je zag niet meer de mens Jezus of zijn normale lichaam, maar het was helemaal bekleed met bloed. Dat wilde ik echt in het lied hebben: Daar aan het kruis bekleed met bloed. Het heeft zoveel betekenis voor mij, want je moet nagaan dat je in het Oude Testament voor je zonden elke keer een lammetje moest slachten. Nu hoeven we dat niet meer te doen door Zijn bloed. Het heeft zoveel betekenis voor mij daardoor. Nu wil ik laten zien dat Hij daar alle eer en glorie voor krijgt. De bridge van het lied zegt: En met het verstrijken van de dag en nacht, stijgt Uw eer,de engelen zingend van Uw kracht en macht.’ Ikzelf weet dat op dat moment er engelen in de hemel waren die Hem aanbaden, verhoogden en glorie en eer gaven, en ik hoop dat ik dat ook mag doen.

De Doornenkroon

Wanneer is het genoeg
Hoeveel pijn hoeveel bloed
Is mijn leven zoveel waard

Wanneer ben ik verlost
Hoeveel heeft het gekost
Is mijn ziel zoveel waard

En daar aan het kruis bekleed met bloed
De spijkers in Uw hand en voeten
De pijn van de doornenkroon Jezus Gods Zoon
Geen zonden geen schuld, in liefde en hoop gehuld

Wanneer is het volbracht
Hoeveel kracht duistere macht
Is mijn hart zoveel waard

En daar aan het kruis bekleed met bloed
De spijkers in Uw hand en voeten
De pijn van de doornenkroon Jezus Gods Zoon
Geen zonden geen schuld,
in liefde en hoop gehuld

En met het verstrijken van de dag en nacht
Stijgt Uw eer, stijgt Uw eer
De engelen zingend van Uw kracht en macht
De aarde knielt voor U mijn Heer

En daar aan het kruis bekleed met bloed
De spijkers in Uw hand en voeten
De pijn van de doornenkroon, Jezus Gods Zoon
Geen zonden geen schuld,
in liefde en hoop gehuld

En met het verstrijken van de dag en nacht
Stijgt Uw eer, stijgt Uw eer
De engelen zingend van Uw kracht en macht
De aarde knielt voor U mijn Heer

Bekijk de video of beluister op Spotify

Tags:
Vorig artikel

Paasposter: Download nu

Volgend artikel

Wie is Jezus?