tel-je-zegeningen

Tel je zegeningen!

Lig jij weleens wakker van alle moeilijkheden in je leven? Je ligt maar te piekeren wat je moet doen om de zaken op te lossen. Zeker in deze coronastorm hebben velen hier last van. Pak jij op zulke momenten je telefoon of tablet erbij, loop je naar de koelkast, of neem je voor de zoveelste keer een slaappil? Ik heb vandaag een betere oplossing!

Een oud lied zegt: ‘Tel je zegeningen één voor één. Noem ze alle en vergeet er geen. En je ziet Gods liefde dan door alles heen.’ Wanneer je dus overmand wordt door zorgen, ziekten, pijn en verdriet, doe dan wat dit lied zegt en tel je zegeningen. Zo richt je je gedachten op de goedheid van God en al het goede dat Hij in je leven gedaan heeft.

Het zal dan niet lang duren voordat je beseft dat de Vader heel veel van je houdt. Want al die zegeningen zijn stuk voor stuk bemoedigingen dat Hij voor je zorgt en je nooit alleen heeft gelaten. En dan krijg je ook het verlangen om anderen over Gods goedheid te vertellen. Dat heet getuigen! Op die manier geef jij de zegen die God jou heeft gegeven, ook weer door aan anderen.

Bid dat God je ogen steeds meer opent voor de zegeningen die Jezus voor jou heeft klaarliggen. Deze zegeningen kun je alleen door geloof aannemen. Stel je hoop vandaag op Jezus en bid dat God je helpt om te leven in lijn met al Zijn zegeningen.

Lees ook: ‘De sleutel tot al jouw zegeningen’

Tags: