Inspiratie - Tims Kerst

Tims Kerst

Tim (31) werkt op de afdeling Bouw van de Johan Maasbach Wereldzending en dient in The Blessing Den Haag, waar hij zich onder andere bezighoudt met Lichttechniek. Speciaal in deze kerstperiode vroegen we hem hoe Jezus een impact heeft gehad op zijn leven en wat hij zo bijzonder vindt aan kerst.

‘Negen jaar geleden kreeg ik een verlangen om een nog diepere relatie met Jezus te hebben. Ik mocht behulpzaam zijn in de gemeente en dat deed ik met vreugde en dankbaarheid. Maar in dat bezig zijn komt soms de relatie met de Here Jezus Zelf op een wat lager pitje.

Ik had het verlangen naar een diepere relatie, maar wist door alle drukte niet hoe ik dat moest doen. Ik vroeg aan de Here Zelf om iets te doen, waardoor ik Hem beter kon leren kennen. Twee dagen later raakte ik op de snelweg betrokken bij een kettingbotsing van negen auto’s.

Ik leek in eerste instantie niets te mankeren, maar de volgende dag voelde ik me al een stuk zieker. Onderzoek bij de dokter wees uit dat ik symptomen had van een whiplash. Door de pijn in mijn spieren en de hoofdpijn heb ik een maand lang vrijwel de hele dag en nacht op bed gelegen.

Vaak had ik net genoeg energie om de trap af te gaan en buiten op een ligbank te gaan liggen, en ’s avonds strompelde ik weer naar mijn bed. Ik moest mijn opleiding stilzetten en ook de taken die ik in de gemeente deed. Mijn leven stond een tijd lang stil.

Ik had boos kunnen worden op de situatie en op God, maar in die tijd heb ik juist heel veel momenten met de Here kunnen doorbrengen. Door in gebed te zijn, met de Here te praten, muziek te luisteren en boeken te lezen waar ik anders nooit tijd voor had, kreeg ik de kans Hem beter te leren kennen.


Het herstel duurde een tijdje, maar ik ben er weer bovenop gekomen. Sommige mensen zeiden tegen me: ‘Wat erg dat je dit hebt meegemaakt.’ Maar als ik terugkijk op die periode, kan ik met eerlijkheid zeggen dat ik dankbaar ben voor die tijd. Want juist door alle omstandigheden heb ik Jezus op een persoonlijkere manier leren kennen, zoals ik Hem nooit eerder heb leren kennen.

Breng tijd met God door, ook al moet je er dingen voor opzij zetten. Je zal heerlijke ­momenten met Hem hebben en Hij zal op een bijzondere manier tot je spreken.

Wat mij in de kerstperiode altijd zo bezighoudt, is onze Christmas Celebration. Dan ben ik altijd druk in de weer om het lichtaspect van de avond voor te bereiden. In 2017 maakten we een lichtgordijn met meer dan 150 kleine lampjes die allemaal precies de juiste lengte moesten hebben.

Pas op het laatste moment wisten we of het zou gaan werken en of alles klopte. Ha, ik heb er hard voor gebeden! En toen de stekker erin ging, werkte alles perfect!’

Tags: