Lifestyle - Ugly Christmas sweater watch party

Ugly Christmas Sweater Party!

Organiseer deze kerst een gezellige Ugly Christmas Sweater Party voor je familie en vrienden. Kom samen bij elkaar en maak er een gezellige tijd van. In dit artikel helpen wij je aan de hand van 5 stappen om dit themafeest een succes te maken.

STAP 1: VRIENDEN EN FAMILIE

Nodig jouw vrienden en familie uit om bij jou thuis samen kerst te vieren. Geef informatie over de dresscode en of ze iets moeten meebrengen. Vergeet natuurlijk niet te vermelden hoe laat ze aanwezig moeten zijn.

Neem deze gelegenheid om wat liefs te doe voor jouw vrienden en familieleden. Laat ze op een laagdrempelige manier Gods liefde zien en voelen.

STAP 2: DRESSCODE

Bij een Ugly Christmas Sweater Party is het de bedoeling dat iedereen een kersttrui of kerstoutfit aanheeft. Meestal probeert iedereen er met kerst zo goed mogelijk uit te zien. Maar nu is het juist de bedoeling dat je een lelijke of grappige kersttrui aanhebt.

Natuurlijk kan je een grappige kersttrui in de winkel kopen. Maar je kan ook je creativiteit gebruiken en er eentje maken met wat kerstversiering, veiligheidsspelden en misschien een lijmpistool. Laat je creativiteit de vrije loop en geef een prijsje aan degene met de leukste ‘ugly Christmas sweater’!

STAP 3: FOOD & DRINKS

De week voor kerst is altijd best druk en omdat je meestal op eerste kerstdag een uitgebreid diner hebt, kan het een beetje veel zijn om op kerstnacht ook nog een 3 gangendiner te koken. Daarom hebben wij voor jou een leuk en makkelijk idee: potluck.

Een potluck houdt in dat iedereen die komt wat lekkers meebrengt. Zo kan je je tafel vullen met lekkere snacks en gerechten. Hieronder vind je wat ideeën voor lekkere snacks en gerechten die je zelf makkelijk kan maken of die je gasten kunnen meebrengen.

Loaded Nachos
Mac & Cheese ovenschotel
Chocolade hapjes

 

 

 

 

 

Butter chicken loaded fries
Soft Pretzels
Lifestyle - Chicken & Waffles
Chicken & Waffles

 

 

 

 

 

 

Je kan als host natuurlijk wel zorgen voor wat basis snacks, zoals stokbrood met kruidenboter of roomkaas, chips en noten. Ook kan je zorgen voor servetjes, borden en servies. Daarnaast is het handig om kleine kaartjes te maken voor bij de gerechten, zodat iedereen weet wat het is.

Download hier de tafelkaartjes.

Warme Chocolademelk
Hot chocolate bar
Hot chocolate bar

Ook heb je drinken nodig op een feestje. Natuurlijk kan je frisdrank halen en voor koffie en thee zorgen. Maar het is ook leuk om een warme chocolademelk bar te hebben. Je hebt als basis warme chocolademelk en daarnaast allerlei bakjes met toppings. Opties voor toppings: mini marshmallows, zuurstokjes, slagroom of cacaopoeder. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, zolang het maar lekker smaakt!

Zorg er wel voor dat alles coronaproof is. Zet handsanitizers op tafel en geef iedereen zijn eigen set met lepels.

 

STAP 4: FEESTAANKLEDING

Om jouw woonkamer te veranderen in een mini feestzaal, hebben we wat ideeën voor makkelijke feestdecoratie. Eén van die ideeën is om gebruik te maken van themakleuren. Voor dit thema dachten we aan de echte kerstkleuren wit, groen en rood. Zorg dat alle versiering in ditzelfde thema past.

Verder kan je ook verschillende kerstquotes ophangen en een kerstletterslinger. Een ander idee is om gekleurde kerstverlichting op de eettafel te leggen, om het eten heen. Ook kan je van zwart-wit gestreept cadeaupapier een tafelloper maken. Leg het in het midden van de tafel in de breedte en maak het vast met plakband.

Als je je woonkamer nog verder wilt versieren, kan je trosjes maken van ballonnen in de themakleuren. Ook kun je een mooie ballonslinger maken om het feestelijk aan te kleden.

Om het helemaal af te maken, kan je wegwerpbordjes en bestek kopen in de themakleuren.

Download hier de kerstquotes
Download hier de kerstletterbanner

STAP 5: GAMES

Nadat je samen naar Our Christmas Experience hebt gekeken, hoeft de avond nog niet voorbij te zijn. Je kan genieten van gezellige kerstmuziek, lekker eten en spelletjes. Natuurlijk kan je ook bordspelletjes spelen of een leuk kaartspel.

Als je liever teamspelletjes wilt spelen, zijn spelletjes als hints, verboden woord en pictionary leuk. Bij The Blessing Family Bookstore kan je het spel ’40 tellen – Kerst voor jou’ kopen voor maar € 3,99. Met dit spel wordt het zeker gezellig. En misschien leer je zelfs iets meer over kerst!

Met deze stappen organiseer je makkelijk een gezellige Ugly Christmas Sweater party.

Lees ook: ‘Kerstpresentje’

Tags:
Next Post

Black & White Party