RM-Juni

Vaders, jullie hebben vandaag een belangrijke taak!

Vroeger waren meestal de vaders de kostwinners in huis. Moeders stonden voor de grote taak van de huishouding en de opvoeding van de kinderen. Tegenwoordig gaat dat wel anders. Vaak hebben moeders, naast de huishouding en opvoeding van de kinderen, een vaste of deeltijdbaan. Dit doen zij meestal om een bijdrage te leveren aan de vele financiële lasten.

Het gezinsleven is dus vandaag veel meer verdeeld tussen mama’s en papa’s. Dat betekent dat het dagelijks leven van een papa ook veel meer verdeeld is tussen werk, opvoeding van de kinderen en de huishouding. Op deze Vaderdag wil ik alle vaders bemoedigen met de woorden: lieve papa’s, houd je vast aan het goede! (zie Romeinen 12:9b)

Zoals de Bijbel ons leert, ben jij de priester in het gezin. Daarmee ben je verantwoordelijk voor de beslissingen die genomen moeten worden, de zorg voor wat zich in jouw huis afspeelt en wat jouw huis uitstraalt. Dit is belangrijk, omdat jij en jouw huis een licht zijn voor je familie, vrienden, buren enzovoort. Zij kijken naar jullie als een christelijk gezin met Bijbelse normen en waarden.

Laat daarom altijd de Bijbel je handboek zijn voor jou en je gezin om naar te leven. Maak altijd je beslissingen in gebed met de Here. Houd goed in de gaten waarmee jullie kinderen bezig zijn en met wie ze optrekken. Geef je gezin liefde, tijd en aandacht. Houd je vast aan het goede en leer je kinderen in liefde Gods normen en waarden. En wees daarin zelf een goed voorbeeld.

Lees ook: ‘Wat maakt jou een goede vader?’

Tags:
Vorig artikel

Nieuw Leven Juni

Volgend artikel

Maak het beste van elke dag