Vrij als een vogel in de lucht!

Zo’n 25 jaar geleden had de Johan Maasbach Wereldzending een speciale kids club, de ‘Wonderland Club’, die ik mocht leiden. Het was een geweldige tijd en elke woensdag kwamen er vele kinderen.

Een van de liedjes die we zongen, was: ‘Ik ben vrij als een vogel, een vogel in de lucht’. Laatst kreeg ik plotseling dit liedje in mijn hoofd. Ik zag in gedachten een vogel die vrij in de lucht vloog en op de wind zweefde. Het herinnerde mij aan wat Galaten 5:1 zegt:

‘Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat je niet opnieuw een slavenjuk opleggen.’

Als Gods kinderen zijn we bevrijd en vergeven van AL onze zonden. Op het moment dat wij onze zonden aan God beleden, vergaf Hij ons de zonde en bevrijdde ons van zijn macht. Nu zijn we echt vrij, net als een vogel in de lucht!

Het is wel de bedoeling dat je je leven zo inricht dat je vrij blijft van de macht van de zonde. Deze wil namelijk niets liever dan weer grote invloed op je hebben. Houd vast aan Gods Woord en wandel in Zijn geboden.

Wees ook altijd dankbaar voor wat Jezus voor jou gedaan heeft. Want Gods vergeving is een grote gift en onbetaalbaar. Denk in moeilijke tijden aan de woorden van dit liedje: ‘Ik ben vrij als een vogel in de lucht’. Laat het je telkens herinneren aan de vrijheid die God je gegeven heeft.

Lees ook: Vrijheid zonder vrijheid’

Tags:
Next Post

De wonderwerkende kracht van het bloed