Lifestyle - Waarom wij Pasen vieren

Waarom vieren wij Pasen?

Waarom zou ik Pasen in de kerk vieren?
Het paasfeest (inclusief Goede Vrijdag) is een Bijbels hoogtijfeest dat van generatie op generatie gevierd moet worden. Ook door de moderne Kerk vandaag. De huidige trend om tijdens het paasweekend een lang weekend vakantie te vieren, is niet Bijbels en kan zelfs gezien worden als zonde in de ogen van God. Dit is niet hard en ook niet wettisch.

Er zijn zo veel gelegenheden om op vakantie te gaan. Maar het paasweekend is een weekend dat van de Here is. En Hij wil dat wij dit met ons hele gezin vieren. Het is een gebod van God dat staat in het Oude Testament, maar zeker niet is weggedaan in het Nieuwe Testament. Het is niet alleen zo voor de werkers in de kerk, maar voor al Gods kinderen. Laten we elke dag, maar helemaal tijdens het paasweekend, samen God danken voor Zijn redding door Jezus Christus.

Paasdiensten via livestream
Volg de paasdiensten van The Blessing Church bij jou thuis via livestream. Kijk met het hele gezin en ervaar de opstandingskracht van Jezus!

Onze christelijke hoogtijdagen
In Nederland zijn we gezegend met christelijke nationale feestdagen, zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. En dat niet alleen: onze voorouders vonden deze christelijke hoogtijdagen zo belangrijk, dat er zelfs twee dagen zijn ingesteld om het te vieren! Dit is uniek in zowel Europa als de wereld.

In de wet is het volgende vastgelegd: ‘Algemeen erkende feestdagen in de zin van deze wet zijn: de Nieuwjaarsdag, de Christelijke tweede Paas- en Pinksterdag, de beide Kerstdagen, de Hemelvaartsdag, de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd en de vijfde mei.’

Wat is hiervan de oorsprong?
In de middeleeuwen maakte de kerk zich sterk voor het houden van een tweede vrije feestdag, gekoppeld aan de drie ‘hoofdfeesten’: Kerst, Pasen en Pinksteren. De gedachte daarachter was dat de vrije dagen de gelovigen in staat stelden om meer dan één keer naar de kerk te gaan. Laten we in Nederland onze christelijke feestdagen in ere houden en op deze dagen als Gods kinderen massaal opgaan naar het huis van de Here!

Tags:
Vorig artikel

Een uitnodiging om te dromen

Volgend artikel

Jezus in Gethsemane