We-have-freedom-because-Christ-has-set-us-free

Wallpaper: Vrijheid door Christus

In aanloop naar Pasen staan we vaak stil bij de lijdensweg van Jezus en wat Hij allemaal heeft doorstaan, zodat Hij ons kon redden en ons vrijheid kon geven. Het is een bitterzoete herinnering en gebeurtenis. Aan de ene kant heeft Jezus vreselijk moeten lijden en heel veel spot moeten ondergaan om te sterven aan het kruis als een misdadiger. Dit terwijl Hij Zelf zonder zonden was en dus helemaal niet zo hoefde te lijden en te sterven.

Maar aan de andere kant is het ook een zoete gebeurtenis. Hij ging namelijk deze weg, omdat Hij wist dat Hij de overwinning zou behalen over onze zonden, zodat wij vrij kunnen zijn. Hij ging deze weg, omdat de liefde die Hij voor ons heeft, Hem ertoe bracht.

Jezus is vrij en weet wat echte vrijheid is en betekent. Hij is vrij van de macht van de zonden en Hij wil dat ook wij volledig vrij zullen zijn. Hij betaalde de prijs van onze zonden aan het kruis, zodat wij die niet meer hoeven te betalen met ons leven.

Deze vrijheid waar we nu in mogen leven, is genade en niet iets wat we als vanzelfsprekend moeten zien. Het is belangrijk dat wij elke dag God daarvoor danken en Hem de eer geven. Want wij hebben deze genade niet verdiend, maar toch gekregen. Wees dus dankbaar en keer niet meer terug naar je oude leven. Laat deze tekst uit Galaten 5:1 een herinnering daaraan zijn:

‘Christus heeft ons dus de vrijheid gegeven. Dat is pas echte vrijheid! Laat je die niet ontnemen door weer een slaaf van wetten te worden.’

Leef naar deze woorden en leef in vrijheid met Christus!

 

Vrijheid door Christus

 

 

Download hier voor smartphone.

 

Volg ‘The Message Station’ op Instagram voor meer bemoedigende wallpapers en quotes. Of luister op www.themessagestation.nl naar inspirerende preken!

Lees ook: ‘Gods beloften over de Heilige Geest’

Tags:
Next Post

De laatste 24 uur uit het leven van Jezus