Regina-okt

Wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen

Iedereen maakt elke dag meerdere keuzes. Dat begint al bij het opstaan. We maken een keuze om ons te wassen, tanden te poetsen, welke kleren we aantrekken, welke schoenen we dragen, wat we gaan eten, enz. Het zijn alledaagse beslissingen waar we verder niet bij stilstaan.

Maar soms sta je voor een keuze waarbij je niet precies weet wat je moet doen. Je vindt het moeilijk om te kiezen en twijfelt misschien wat het goede is. De vraag is: wat doe je dan? Neem je in paniek een overhaaste beslissing; doe je een snelle ‘Iene miene mutte’; ga je piekeren wat de gevolgen van je beslissing zouden zijn? Of ga je naar een stille plek om de Here in gebed te zoeken wat de juiste beslissing voor je is?

De laatste optie is de beste keuze! Breng altijd jouw situatie in gebed bij de Here en laat God tot je hart spreken. Hij weet namelijk wat goed voor je is en kent ook de toekomst. (Licht) vasten kan helpen om een antwoord van God te ontvangen. Maar wat je ook doet; laat de keuze die je maakt nooit tegen Gods Woord ingaan. Vergeet niet dat God heel veel van jou houdt en je altijd zal helpen. Word dus niet ongeduldig en wacht op God. Hij zal antwoorden, want de Bijbel zegt:

‘Bid en je zult ontvangen waarvoor je bidt. Zoek en je zult vinden wat je zoekt. Klop en de deur zal voor je worden opengedaan.’ – Mattheüs 7:7

Lees ook: ‘De zegen van goede keuzes’

Tags:
Vorig artikel

De kracht van jouw woorden

Volgend artikel

Maak je eigen wandbord