
White Chocolate & Cranberry Cookies
Zoals je weet, houden we bij Nieuw Leven onwijs veel van cookies. Op veler verzoek hebben we nu ook White Chocolate & Cranberry Cookies. Knapperig en chewy!
Nu kan je deze heerlijke cookies ook thuis maken. Het recept is makkelijk te volgen en zorgt voor heerlijke white chocolate & cranberry cookies. Het leuke van deze koekjes is dat je ze heel makkelijk kan bewaren en dan elke keer vers kan bakken. Check hoe jij dit kan doen onder het kopje ‘Hoe te bewaren?’.
Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw white chocolate & cranberry cookies zijn gelukt!
How to:
Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke white chocolate & cranberry cookies kan maken.
Ingrediënten:
*1 cup ongezouten roomboter *1 cup kristalsuiker *1/2 cup bruine basterdsuiker *2 tsp vanille-extract *2 eieren *3 cups patentbloem *1 tsp baking soda *1/2 tsp zout *125 gr cranberries *200 gr witte chocolade
STAP 1: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
STAP 2: Snijd de chocola in kleine stukjes en leg ze apart in een kom.
STAP 3: Doe de boter in een bakje in de magnetron voor ongeveer 40 seconden, zodat de boter smelt. De boter hoeft niet heet te zijn, maar wel vloeibaar.
STAP 4: Mix de boter en de suikers samen in een kom tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren en het vanille-extract toe. Mix het voor 10-15 seconden op een lage snelheid.
STAP 5: Voeg nu de meel, baking soda en het zout toe. Voor extra smaak kan je ook nog een theelepel espressopoeder toevoegen. Roer met een pannenlikker totdat er een deeg ontstaat. Het deeg hoort niet te nat en niet te droog te zijn. TIP: Wanneer het deeg te nat is, voeg 1 tbsp meel toe.
STAP 6: Voeg daarna de chocoladestukjes en de cranberries toe aan het deeg en gebruik een pannenlikker om ze goed erdoorheen te mixen.
STAP 7: Schep met de ijslepel bolletjes en plaats ze op het bakpapier op de bakplaat. Bak ze voor 13 minuten. TIP: Bak ze niet te lang, want anders zijn ze niet zacht vanbinnen.
STAP 8: Laat ze 30 minuten afkoelen en enjoy! Bewaar de chocolate chip cookies in een luchtdicht bakje. Zo blijven ze lekker knapperig vanbuiten.
Tips voor succes
TIP 1: Bruine boter
Om de koekjes extra smaak te geven, kan je ervoor kiezen om de boter te bruinen. Dit kan je doen door de roomboter te laten smelten in een pannetje op middellaag vuur. Het is belangrijk om bij de pan te blijven, zodat de boter niet verbrandt. De boter moet amberkleurig worden. Blijf roeren met een garde en houd de melkdeeltjes in de gaten op de bodem van de pan. Als deze bruin worden, haal je de pan van het vuur. Giet de boter dan over in een kommetje en laat een beetje afkoelen.
Koel de boter niet te veel af, want als de boter warmer is, lossen de suikers makkelijker op.
TIP 2: Bakken
Deze chocolate chip cookies zijn het allerlekkerst wanneer de binnenkant nog een beetje chewy is. Daarom is het belangrijk om ze niet te lang te bakken, maar er wel voor te zorgen dat de oven goed op temperatuur is.
Wanneer de koekjes uit de oven komen, moeten ze nog een beetje zacht zijn, maar de buitenkant moet wel goudbruin zijn. Houd er rekening mee dat de koekjes na het afkoelen harder en steviger worden.
TIP 3: Manieren om te eten
Je kan de koekjes op verschillende manieren eten. Ze zijn heerlijk als ze net gebakken zijn en daardoor nog warm vanbinnen. Ook kan je ze volledig laten afkoelen en ze verkruimelen als topping op vanille-ijs. Daarnaast kan je ze, wanneer je ze bewaard hebt, opnieuw opwarmen in de oven voor 5 minuten. Hierdoor zorg je ervoor dat de chocolade weer gaat smelten, het koekje warmer en chewyer is.
Natuurlijk is het koekje ook heerlijk met een kop koffie of thee. En je kan je koekje dan een beetje opwarmen door het op je mok te leggen!
Hoe bewaar ik de white chocolate & cranberry cookies?
Je kan de koekjes op verschillende manieren bewaren. Een optie is de koekjes na het bakken te laten afkoelen en te bewaren in een luchtdicht bakje, trommel of pot voor ongeveer een week. Maar je kan het deeg ook bewaren in de koelkast of invriezen. De laatste twee opties zijn het handigst als je het liefst versgebakken koekjes wil hebben.
Koelkast
Als je het deeg wil bewaren in de koelkast, dan kan je het recept het beste volgen tot en met stap 7. Maar in plaats van dat je de deegbolletjes op een bakplaat legt, kan je ze op een bord of in een luchtdicht bakje leggen. Bedek het daarna met vershoudfolie of een deksel. Als je het deeg op deze manier bewaart, is het goed tot 3 dagen.
Wanneer je de koekjes wil gaan bakken, kan je ze op een bakplaat leggen met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak ze voor 13 minuten of totdat de koekjes goed gebakken zijn. Het kan zijn dat ze net wat langer nodig hebben om te bakken.
Vriezer
Als je het deeg wil bewaren in de vriezer, dan kan je het recept het beste volgen tot en met stap 7. Leg ze daarna los van elkaar op een plaat bedekt met bakpapier en vries ze in totdat ze helemaal bevroren zijn. Doe ze daarna in een luchtdicht bakje en bewaar in de vriezer. Je kan ze tot 3 maanden bewaren in de vriezer.
Wanneer je de koekjes wil gaan bakken, kan je ze op een bakplaat leggen met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak ze voor 13 minuten of totdat de koekjes goed gebakken zijn. Het kan zijn dat ze net wat langer nodig hebben om te bakken.