Mocha Cinnamon Rolls

Mocha Cinnamon Rolls

Mocha Cinnamon Rolls zijn een heerlijke twist op de Cinnamon Roll zoals je hem kent. Met een espresso chocoladevulling zijn deze Mocha Cinnamon Rolls de nieuwe favoriet voor elke chocolade- en koffieliefhebber.

De hele Mocha Cinnamon Roll is een genot, want zelfs in het deeg vind je heerlijke chocoladestukjes en een lichte espressosmaak. Het eindresultaat is de perfecte beloning wanneer je zo je best hebt gedaan om een lekker recept te maken.

De topping waarmee je deze Mocha Cinnamon Rolls helemaal afmaakt, is aan jou. Je kan kiezen voor de Salted Caramel Sauce, maar de klassieke Roomkaas glazuur is ook echt lekker hierbij.

Connect met ons op Instagram @Nieuwlevenonline en laat ons weten hoe jij geniet van je Mocha Cinnamon Rolls.

How to?

Bereiding vulling:

Ingrediënten voor de vulling:
*165 gram lichtbruine basterdsuiker *170 gram zachte ongezouten roomboter *1 tbsp kaneel *2 tbsp cacaopoeder *1 tbsp espressopoeder

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Roer met een pannenlikker de ingrediënten samen tot één geheel, totdat er geen klonten meer zijn. Zet het apart tot stap 5 van de bereiding van het deeg.

Bereiding van het deeg

Ingrediënten voor de starter:
*3 tbsp (45 ml) water *3 tbsp (45 ml) melk *2 tbsp (30 gr) patentbloem

Ingrediënten voor het deeg:
*600 gr patentbloem (500 gr voor het deeg en 100 gr voor kneden) *1/4 cup (50 gr) suiker *1/2 tbsp zout *1 tbsp espressopoeder *7 gr gist *1 cup (250 ml) melk *1/4 cup (60 gram) gesmolten ongezouten roomboter *100 gr chocoladestukjes *1 groot ei

STAP 1: Voeg als eerste de ingrediënten van de starter samen in een pannetje en verwarm op laag vuur. Roer het met een garde, totdat er een papje ontstaat.

STAP 2: Pak daarna een kom en voeg daar melk, 1 ei en gesmolten boter aan toe en mix met een garde tot een geheel. Voeg daar vervolgens de starter aan toe en mix tot een geheel.

STAP 3: Voeg nu in een grote kom de bloem toe samen met de suiker, de espressopoeder, het zout en het gist en meng het met elkaar. Voeg daarna geleidelijk het melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en mix met een pannenlikker. Als het deeg te nat is om te kneden, voeg dan telkens wat bloem toe, totdat het makkelijker te kneden is. Kneed het deeg daarna met je handen voor 20 minuten of in de mixer met een deeghaak totdat je het kan uitrekken zonder dat het scheurt. Voeg daarna de chocoladestukjes toe en kneed ze erdoorheen.

STAP 4: Pak daarna een schone kom en smeer die in met zonnebloemolie. Plaats daar het deeg in en bedek met vershoudfolie. Laat het rijzen op een warme plaats voor ongeveer 60-90 minuten, totdat het deeg twee keer zo groot is.

STAP 5: Bestrooi vervolgens het aanrecht met een beetje bloem en rol daarna het deeg uit tot een rechthoek. Zorg voor de volgende afmetingen: 20 cm lang, 40 cm breed en 0,5 cm dik.

STAP 6: Verdeel daarna de vulling over het deeg met een pannenlikker en verdeel daar de chocoladestukjes overheen. Rol vervolgens het deeg strak op door het naar je toe te trekken. Snijd nu de deegrol in stukken van ongeveer 4 cm.

STAP 7: Vet een ovenschaal in met boter en plaats daar de Cinnamon Rolls in. Bedek ze met vershoudfolie en laat ze voor 45 minuten rijzen op een warme plek.

STAP 8: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de Cinnamon Rolls voor 30-40 minuten of totdat ze volledig doorbakken zijn. Laat ze hierna 10 minuten afkoelen.

Tips & tricks

TIP 1: Deeg rijzen

De ideale temperatuur om deeg te laten rijzen is tussen de 20-30 graden Celsius. Om een constante temperatuur na te bootsen kan je je oven ook voorverwarmen op 30 graden, waarna je daar je deeg kan laten rijzen. Heeft jouw oven niet zo’n lage temperatuurinstelling? Dan kan je ook het lichtje van je oven aandoen en het deeg daar laten rijzen.

TIP 2: Cinnamon Rolls snijden

Ons doel is om mooie ronde Cinnamon Rolls te hebben. Maar op het moment dat je het deeg met een mes snijdt, kan je ze pletten. Daarom raden we je aan om het opgerolde deeg met een flosdraad te snijden.

Neem een stuk flosdraad en schuif dat onder het deeg. Neem vervolgens de uiteindes van het draad, kruis het over het deeg en trek aan de uiteindes, totdat je een losse cinnamon roll hebt. Herhaal dit tot je het hele deeg hebt gesneden.

TIP 3: Ovenschaal voor de Cinnamon Rolls

De Cinnamon Rolls verdubbelen in grootte na het rijzen en het bakken. Om ervoor te zorgen dat ze hun vorm goed behouden, hebben ze voldoende ruimte nodig in de ovenschaal. Houd dit in gedachten wanneer je ze in de ovenschaal plaatst. Je haalt zo’n 14 Cinnamon Rolls uit dit recept. Je kan ze ook over meerdere ovenschalen verdelen.

TIP 4: Afbakken van de Cinnamon Rolls

Je bakt de Cinnamon Rolls af op 180 graden Celsius. Het kan zijn dat de bovenkant sneller bruin wordt dan de onderkant. Om te voorkomen dat ze te donker worden, kan je de ovenschaal met aluminiumfolie bedekken. Dit zorgt ervoor dat ze hun kleur behouden en dat ze volledig doorbakken.

TIP 5: Toppings voor op de Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls worden meestal met Roomkaas glazuur gegeten, maar je kan ze ook eten met een karamelsaus. Hier hebben wij natuurlijk ook heerlijke en makkelijke recepten voor in de Nieuw Leven Online app en op onze website.

Bewaren

Je kan de Mocha Cinnamon Rolls op drie verschillende manieren bewaren. Je kan ze op kamertemperatuur bewaren in een luchtdicht bakje tot 3 dagen. Ook kan je ze voor een week in de koelkast bewaren en voor 3 maanden in de vriezer.

Natuurlijk zijn de Mocha Cinnamon Rolls wel het lekkerst als ze net afgebakken zijn. Je kan ze heel makkelijk opnieuw opwarmen in de oven. Let op dat je ingevroren Cinnamon Rolls eerst laat ontdooien, voordat je ze opwarmt in de oven.

Tags:
No Previous Post
Next Post

De Pottenbakker

Next Post

De Pottenbakker