Inspiratie - Heb je even tijd

Heb je even tijd?

Een moeder had net een boek uitgelezen over ouderschap. Ze had ontdekt dat ze sommige dingen als ouder niet had gedaan. Toen ze deze overtuiging voelde, ging ze naar boven om met haar zoon te praten.

Toen ze boven was, was het enige wat ze hoorde het lawaai van zijn drumstel. Ze wilde een boodschap doorgeven, maar toen ze op de deur klopte, werd ze bang. ‘Heb je even tijd?’ vroeg ze, terwijl haar zoon de deur opendeed. ‘Mam, u weet dat ik altijd even tijd voor u heb’, zei de jongen.

‘Weet je, jongen, ik … ik … vind het gewoon prachtig zoals jij drumt.’ Hij zei: ‘Echt waar? Nou, bedankt, mam!’ Ze stond op en liep weer naar beneden. Halverwege besefte ze dat ze niet de boodschap had overgebracht die ze van plan was. Dus ging ze terug naar zijn deur en klopte weer. ‘Ik ben het weer, mama. Heb je nog even tijd?’ vroeg ze.

Hij zei: ‘Mam, zoals ik u al eerder heb gezegd, heb ik altijd even tijd voor u.’ Ze liep de kamer binnen en ging op het bed zitten. ‘Toen ik hier eerder was, wilde ik je iets zeggen, maar ik kon het niet zeggen. Wat ik eigenlijk bedoelde te zeggen was dat … je vader en ik … we vinden echt dat je geweldig bent.’

Hij zei: ‘U en papa?’ Ze zei: ‘Ja, je papa en ik.’ ‘Oké, mama. Heel erg bedankt.’ Ze vertrok weer. Toen ze halverwege de trap was, besefte ze dat ze dichter bij de boodschap was gekomen die ze van plan was over te brengen. Maar nog steeds had ze haar jongen niet verteld dat ze van hem hield. Dus ging ze weer de trap op en liep naar zijn deur. Deze keer hoorde hij haar komen.

Voordat ze het kon vragen, riep hij: ‘Ja, ik heb even tijd!’ Mama ging weer op het bed zitten. ‘Weet je, zoon, ik heb dit nu al twee keer geprobeerd, en heb het niet kunnen zeggen. Ik hou van je. Ik hou van je met heel mijn hart. Niet papa en ik houden van je, maar ik hou van je.’ Hij zei: ‘Mama, dat is geweldig. Ik hou ook van u!’ Hij gaf haar een stevige omhelzing.

Ze was zijn kamer uitgelopen en stond weer bovenaan de trap, toen haar zoon zijn hoofd uit zijn kamer stak en vroeg: ‘Mam, hebt u nu even tijd?’ Ze lachte en zei: ‘Natuurlijk.’ ‘Mam’, zei hij, ‘bent u net terug van een seminar?’

Tags:
Next Post

Discipelprofiel: Johannes