Honing-mosterd wrap
Geniet van een heerlijke honing-mosterd wrap! Dit recept is geschikt voor verschillende momenten. Eet de wrap als lunch of als avondeten met wat extra gerechten erbij. Denk dan aan een maiskolf met cajunboter en/of wat lekkere friet.
Je kan de wrap vullen met allerlei lekkere toppings, zoals spek, rode ui en tomaat. En natuurlijk mogen we de honing-mosterdsaus niet vergeten! Daar dankt de wrap deels zijn naam aan, maar de saus is niet de enige reden waarom deze wrap zo lekker is of waar het zijn naam vandaan heeft. De kip wordt namelijk gemarineerd in een mayonaise en mosterd mix voor extra smaak. Dus extra genieten van een smaakvolle wrap, die makkelijk te maken is.
Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw honing-mosterd wrap is gelukt!
How to:
Ingrediënten kip:
*150 gram gekruide paneermeel *400 gram kipdijfilet *2 tbsp meel *1 ei *1 tbsp mayonaise *1,5 tbsp mosterd *1/2 tsp zout *1/2 tsp zwarte peper
Ingrediënten wrap:
*6 tortillavellen *12 plakjes gebakken ontbijtspek *6 plakjes cheddarkaas *2 tomaten gesneden in schijfjes *100 gram voorgesneden ijsbergsla *1/2 rode ui gesneden in schijfjes
Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke honing-mosterd wrap kan maken.
STAP 1: Maak de kip schoon en snijd deze in stukjes.
STAP 2: Meng de meel, het ei, de mayonaise, dijonmosterd, zout en zwarte peper in een kom en voeg daar de kip aan toe. Leg wat paneermeel in een schaal en paneer de kip.
STAP 3: Bak de kipstukken in een koekenpan met zonnebloemolie tot ze helemaal gaar zijn. Laat ze daarna uitlekken op een rooster.
STAP 4: Pak eerst een tortillavel. Leg nu de kip, het ontbijtspek en de cheddarkaas erop. Doe daarna wat sla, tomaat en rode ui erop. Schep de saus eroverheen. Vouw de tortilla dicht zoals op het filmpje.
STAP 5: Toast de wrap voor 1 minuut onder de paninigrill, of totdat er grill-strepen zichtbaar zijn.
Tips voor succes
Tip 1: Paneren van de kip
Kip paneren kan soms wel een kliederige boel worden, als je je handen gebruikt om de kip te pakken en met de paneermeel te bedekken. Een goede manier om dit te voorkomen is om de kip die gemarineerd is te pakken met een tang en het op het paneermeel te leggen. Gebruik daarna een lepel om de paneermeel over de kip te strooien en de paneermeel erin te drukken.
Daarna kan je de kip op een bord met bakpapier leggen, zodat het niet aan het bord plakt.
Tip 2: Vouwen van de wrap
Om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed in de wrap blijven zitten, is het belangrijk om de wrap goed dicht te vouwen. Dit doe je door de ingrediënten in het midden van het tortillavel te leggen. Houd hierbij genoeg ruimte over aan de zijkanten van het vel.
Vouw daarna de onderkant van het vel omhoog en vouw de bovenkant naar beneden. Houd deze flapjes vast met je linkerhand, terwijl je met je rechterhand het rechterdeel van het vel eroverheen vouwt. Daarna rol je het naar de linkerkant toe en zo heb je de wrap goed gevouwen en gesloten.
Als je het daarna in de grill of in de pan legt, kan je dat het beste doen met de vouw naar beneden. Dit zorgt ervoor dat wrap ook dichtgaat door de hitte.
Hoe bewaar ik de honing-mosterd wrap?
De honing-mosterd wrap kan je het beste meteen eten. Maar als je tijd tekort hebt en bepaalde aspecten van het recept al eerder wil voorbereiden, dan kan dat wel.
Je kan de kip eerder laten marineren. Dit zal er ook voor zorgen dat de kip meer smaak heeft. Maar als je dit doet, wacht dan nog met het paneren van de kip. Een andere manier om de kip eerder klaar te maken is om stap 1-3 te volgen. Daarna kan je de kip laten afkoelen op een rooster en in een luchtdicht bakje bewaren in de koelkast. Houd wel in gedachten dat als je dit doet, de kip niet meer zo krokant is.
Natuurlijk kan je de spek van tevoren bakken, laten afkoelen en in een luchtdicht bakje bewaren. Ook kan je de tomaat, sla en rode ui van tevoren snijden en bewaren in aparte bakjes in de koelkast. Dit kan je ook doen voor de saus. Die kan je van tevoren maken en gebruiken op de dag dat je het nodig hebt.
Enjoy!