Recept: Blauwe bessen & bananen pancakes

In dit nieuwe jaar gaan we allemaal weer aan de slag met onze goede voornemens. We schrijven ze op en proberen ze vast te houden in het nieuwe jaar. Toch is het vaak moeilijk om deze goede voornemens door te zetten. Want veranderen is moeilijk, maar het is wel mogelijk!

De Bijbel zegt in Zacharia 4:6:

‘Niet door kracht of door geweld, maar alleen door Mijn Geest.’

Als we onze goede voornemens proberen te bereiken door onze eigen kracht, halen we het waarschijnlijk niet. Of het vraagt veel meer energie dan als we het door Gods kracht doen. Vraag Gods leiding in je goede voornemens en laat dit het jaar zijn, waarin je al je goede voornemens waarmaakt.

Ingrediënten:
*1 cup havermout *1/2 tsp kaneel *1/2 tsp vanille-extract *6 tbsp Griekse yoghurt *2 eieren *2 rijpe bananen *1 tsp bakpoeder *1 snufje zout *1/2 cup blauwe bessen *zonnebloemolie *honing

Bereiding:
1. Snij de bananen in vier stukjes en doe ze in de blender. Voeg daarna de kaneel, eieren, bakpoeder, havermout, Griekse yoghurt, vanille-extract en zout toe.
2. Zet de blender aan totdat het beslag een dik en glad mengsel is. TIP: Voeg havermout toe om het beslag dikker te maken. Voeg  Griekse yoghurt toe om het beslag dunner te maken.
3. Schep nu het beslag over in een kom en voeg de blauwe bessen toe.
4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje zonnebloemolie toe, zodat het beslag niet aan de pan blijft plakken.
5. Schep nu het beslag in de pan. Draai de pannenkoek om wanneer er bubbeltjes komen aan de bovenkant. De pannenkoek moet aan beide kanten bruin zijn en doorgebakken, maar zacht vanbinnen. Herhaal dit proces tot het beslag op is.
6. Stapel 3 pannenkoeken op en schep er met een lepel wat honing overheen, als een gezonde optie in plaats van stroop!
7. Doe er wat bananenschijfjes en blauwe bessen bij om het mooi af te maken.

Lees ook: ‘2021, lentejaar!’

Tags:
Next Post

De 10 geboden toen en nu DEEL 1