Soft pretzels

Soft pretzels

Na een zomer vol pret, zijn we klaar voor de herfst gevuld met heerlijke soft pretzels. Een geweldige snack voor een gezellige filmavond knus op de bank. Dit recept maakt 12 pretzels. Maar als dat te veel is, kan je het recept altijd halveren.

Met deze pretzels kan je alle kanten op en er heerlijk van genieten. Na het bakken kan je ze bestrijken met boter, ze bestrooien met zout en ze dopen in een overheerlijke cheddar cheese saus. Dit is natuurlijke de droom voor alle mensen die houden van hartige snacks.

Maar als je een zoetekauw bent, dan kan je deze pretzels ook een zoete draai geven. In plaats van de pretzels met zout te bestrooien, kan je ze ook dopen in kaneelsuiker en in een heerlijke, niet zo gezonde, roomkaas glazuur.

Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw soft pretzels zijn gelukt!

How to:

Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke soft pretzels kan maken.

Ingrediënten pretzels:

*2 cup melk *4 tbsp ongezouten roomboter *6 tbsp bruine basterdsuiker *14 gram (6 tsp) gist *5 cups patentbloem *1,5 tsp zout *60 gram baking soda *2,2 liter water *3 tbsp gesmolten ongezouten roomboter *zeezout

STAP 1: Verwarm de melk en de boter in de magnetron tot de boter gesmolten is, voor ongeveer 90 seconden. Het mag niet koken. Voeg daarna de bruine suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost. Zet het vervolgens apart.

STAP 2: Mix de gist, het zout en de patentbloem met een garde tot het goed gecombineerd is. Voeg daarna geleidelijk het warme melkmengsel toe en gebruik een pannenlikker om te vormen naar een deeg. Kneed het deeg daarna tot het glad en een beetje plakkerig is. Voeg eventueel meer bloem toe (1 tbsp per keer). Vorm het deeg in een bal en plaats het in een licht geoliede kom. Bedek deze met vershoudfolie. Laat het deeg voor 1,5 uur rijzen op een warme plek of totdat het 2 keer zo groot is.

STAP 3: Nadat het deeg is gerezen, sla je de lucht uit het deeg. Bedek daarna het aanrecht met een beetje bloem en plaats het deeg erop. Verdeel het in 6 gelijke stukken. Bedek het deeg dat je niet gebruikt met een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. Rol en rek elk stukje uit tot een sliert van ongeveer 60 cm. Houd de uiteinden vast in je handen en sla het midden van de sliert op het aanrecht wanneer je het uitrekt. Vorm elke sliert in de vorm van een pretzel. Leg het deeg in u-vorm met de dichte kant naar jou toe. Draai de uiteinden 2 keer met elkaar en druk de uiteinden vast aan de onderkant van het deeg. (Zie video.)

STAP 4: Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier lichtjes in met olie. Kook vervolgens het water in een pan en zodra het water kookt, voeg je 60 gram baking soda toe. Dompel de pretzels voor 20 seconden onder in het water. Leg ze daarna op de bakplaat en bak ze voor 8-12 minuten.

STAP 5: Wanneer de pretzels goudbruin en doorbakken zijn, haal je ze uit de oven. Laat ze afkoelen op een rooster en bestrijk de pretzels met 3 tbsp gesmolten boter en bestrooi ze met zeezout.

Tips voor succes

Tip 1: Baking soda

Vergeet niet om het deeg onder te dompelen in gekookt water en baking soda. Dit zorgt ervoor dat de soft pretzels die bruine kleur krijgen. Let er wel op dat je ze niet te lang in het water houdt, want anders kunnen ze een beetje gaan smaken naar ijzer.

TIP 2: Rijzen

Het pretzeldeeg moet zo’n 1,5 uur rijzen. Voor een deeg dat moet rijzen, is de temperatuur heel erg belangrijk. Maar doordat het buiten wat kouder is en je misschien nog niet de verwarming aan hebt, kan het zijn dat je keuken te koud is. Als dit het geval is, dan kan je je deeg laten rijzen in de oven. Zet je oven aan op de laagste temperatuur en laat het een klein beetje warm worden.

Bedek ondertussen de kom waar je deeg in zit met vershoudfolie en een vochtige theedoek (een schone natuurlijk). Wanneer je dit hebt gedaan, dan zet je je oven uit en je deeg erin. Doordat je oven de warmte binnenhoudt, maak je hierdoor een perfecte plaats om je deeg te laten rijzen. En soms rijst het door de constante warme temperatuur ook beter en sneller.

Hoe bewaar ik de soft pretzels?

De soft pretzels zijn het lekkerst als je ze eet op dezelfde dag dat je ze hebt gebakken en als ze nog een beetje warm zijn. Maar dat betekent niet dat je ze niet kan bewaren. Je kan ze het beste bewaren in een luchtdicht bakje tot 3 dagen.

De pretzels zijn warm het allerlekkerst, maar je kan de pretzels ook op kamertemperatuur eten. Je kan de pretzels opwarmen in de oven voor 3-5 minuten op 200 graden Celsius. Zijn de pretzels een beetje uitgedroogd? Besprenkel ze met een beetje water en warm ze daarna op in de oven.

Tags:
Next Post

God heeft een wereldvisie