Speculoos Croffle

Speculoos croffle

Genieten van een Speculoos Croffle doe je nu heel gemakkelijk met dit recept. Maar natuurlijk vraag je je ook wel af: wat is een croffle nu eigenlijk?

Een croffle is een combinatie van een croissant en een waffle, wat resulteert in een croffle. Voor dit recept hoef je niet je eigen deeg te maken, maar dat mag natuurlijk wel. Je hoeft alleen je ontdooi skills in te zetten, dus een beetje geduld.

Je kan zelfs voor de topping de zelf geklopte slagroom in dit recept vervangen door een slagroom spuitbus. Maar persoonlijk vinden we deze croffle wel extra lekker met de zelf geklopte slagroom.

Laat ons weten wat jij van dit recept vindt en connect met ons op onze Instagram.

How to?

Ingrediënten croffle
*12 ontdooide diepvries croissantdeeg *rietsuiker

Ingrediënten garnering:
*speculoos pasta *speculoos koekjes *500 gram verse slagroom *1/2 cup poedersuiker

Bereiding Chunky Monkey Croffle:

STAP 1: Verwarm je wafelijzer en strooi wat rietsuiker op een bord om je croissants in te rollen.

STAP 2: Rol de croissants in de rietsuiker.

STAP 3: Spray wat bakspray over de gleuven van je wafelijzer en plaats daarna 1 croissant per keer in het wafelijzer. Bak deze voor 2-3 minuten of totdat de croissant goed bruin en doorbakken is.

STAP 4: Pak daarna de croffle eruit met een tang en plaats deze op een bord of een rooster om af te koelen.

Bereiding garnering:

STAP 1: Doe de slagroom, het vanille-extract en de poedersuiker in een kom. Mix totdat er stevige pieken ontstaan. Bedek de kom met vershoudfolie en plaats het in de koelkast totdat je de croffles gaat serveren.

STAP 2: Doe 6 speculoos koekjes in een zakje en rol ze kapot met een deegroller.

STAP 3: Schep hierna wat speculoos pasta in een kommetje en verwarm in de magnetron tot deze vloeibaar is.

STAP 4: Schep vervolgens de slagroom in een spuitzak en knip de punt eraf. Neem dan een croffle in je hand en spuit de slagroom van het bovenste punt diagonaal naar het onderste punt. Strooi wat speculoos kruimels over de croffle en drizzle er wat speculoos pasta overheen. Maak het vervolgens af door een speculoos koekje in de slagroom te doen, zoals op de foto.

Tips voor succes

Tip 1: Slagroom kloppen

Het kloppen van slagroom lukt het beste wanneer de slagroom koud is en koud blijft. Een trucje dat je hiervoor kan gebruiken, is om de kom waarin je de slagroom gaat kloppen van tevoren in de koelkast te zetten, zodat die ook goed koud is. En natuurlijk is het ook handig om de verse slagroom te bewaren in de koelkast en deze er pas uit te halen wanneer je begint met kloppen.

Tip 2: Karamel laagje

Het croissantdeeg rol je in rietsuiker, waardoor je een laagje gekarameliseerde suiker om je croffle heen krijgt. Dit zorgt er wel voor dat je, naarmate je de croffles aan het bakken bent, een overvloed aan karamel in je wafelijzer kan krijgen. Dit kan je het beste heel voorzichtig met keukenpapier wegdeppen. Pas wel op dat het wafelijzer heet is en de karamel ook!

Hoe bewaar ik de Speculoos Croffle?

We raden je aan om de croffles in de koelkast te bewaren in een luchtdicht bakje wanneer ze zijn afgekoeld. Je kan ze dan voor 2-3 dagen bewaren. Ook kan je ze invriezen voor 2 maanden.

Om ze weer op te warmen, kan je ze even in het wafelijzer doen of in de oven opwarmen voor een paar minuten op 175 graden.

De toppings kan je het beste maken op de dag dat je de croffles gaat eten. Op het moment dat je de croffles bedekt met toppings, kan het zijn dat de croffles wat zachter worden.

Enjoy!

Tags:
Next Post

Zover is het oosten van het westen