Aardbeien upside down cake
De meeste mensen zijn wel bekend met een pineapple upside down cake. Maar wij wilden toch wat anders dan die klassieker. Daarom kwamen we op onze aardbeien upside down cake.
In deze aardbeien upside down cake word je verrast door heerlijke friszoete smaken en een subtiele warmte van kaneel. Aardbei zal niet het enige zijn wat je proeft. Het citroensap en de citroenschil bij de aardbeien en in de slagroom zorgen voor een lekker friszoete citroensmaak.
Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw aardbeien upside down cake is gelukt!
How to?
Bereiding aardbeien
Aardbeiensaus
*500 gram aardbeien *1 tsp kaneel *1 tsp citroenschil *1 tsp citroensap *2 tbsp maizena *½ cup (100 gr) kristalsuiker
STAP 1: Snijd de aardbeien in schijfjes en voeg de kaneel, maizena, ½ cup kristalsuiker, citroenschil en -sap toe in een kom. Roer totdat de aardbeien helemaal bedekt zijn. Dek de kom af en zet deze in de koelkast voor 3o minuten.
STAP 2: Laat de aardbeien uitlekken. Bewaar het overgebleven vocht in een klein pannetje. Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de bodem van de bakvorm.
STAP 3: Zet het kleine pannetje met aardbeienvocht op laag vuur. Voeg 2 theelepels suiker toe en laat het zachtjes sudderen totdat het dikker wordt. Als het dik genoeg is, giet je het mengsel in een kommetje. Plaats het in de koelkast om af te koelen.
Bereiding taartbeslag
Ingrediënten taartbeslag:
*½ cup (113 gr) zachte ongezouten roomboter *1 cup (200 gr) kristalsuiker *½ tsp citroensap *2 eieren *2 cups cakemeel *1,5 cup (190 gr) patentmeel *½ cup (65 gr) maizena *1 tbsp (15 gr) bakpoeder *½ tsp zout *¾ cup (180 ml) melk
Bereiding citroenroom
Ingrediënten citroenroom
*1 cup (240 gram) slagroom (gekoeld) *3 tbsp poedersuiker *1 tbsp citroensap *2 tsp citroenschil
STAP 1: Voeg de slagroom, het citroensap, de citroenschil en de poedersuiker toe aan de kom en mix totdat er stevige pieken ontstaan.
STAP 2: Wanneer je de taart gaat serveren, dan kan je dan de citroenroom nog een keer opkloppen en daarna in een spuitzak doen. Met de spuitzak kan je een toefje op een stukje taart spuiten.
Tips voor succes
Tip 1: Slagroom kloppen
Het kloppen van slagroom lukt het beste wanneer de slagroom koud is en koud blijft. Een trucje dat je hiervoor kan gebruiken, is om de kom waarin je de slagroom gaat kloppen in de koelkast te zetten, zodat die ook goed koud is. En natuurlijk is het ook handig om de verse slagroom te bewaren in de koelkast en deze er pas uit te halen wanneer je begint met kloppen.
Tip 2: Gaarheid van de taart checken
Het is moeilijk om van de buitenkant te zien of de taart vanbinnen gaar is. Een makkelijk trucje om dat te checken is om met een satéprikker in de taart te prikken. Als er geen beslag of kruimels aan de satéprikker zitten, is de taart klaar.
