Aardbeien upside down cake

De meeste mensen zijn wel bekend met een pineapple upside down cake. Maar wij wilden toch wat anders dan die klassieker. Daarom kwamen we op onze aardbeien upside down cake.

In deze aardbeien upside down cake word je verrast door heerlijke friszoete smaken en een subtiele warmte van kaneel. Aardbei zal niet het enige zijn wat je proeft. Het citroensap en de citroenschil bij de aardbeien en in de slagroom zorgen voor een lekker friszoete citroensmaak.

Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw aardbeien upside down cake is gelukt!

How to?

Bereiding aardbeien

Aardbeiensaus
*500 gram aardbeien *1 tsp kaneel *1 tsp citroenschil *1 tsp citroensap *2 tbsp maizena *½ cup (100 gr) kristalsuiker

STAP 1: Snijd de aardbeien in schijfjes en voeg de kaneel, maizena, ½ cup kristalsuiker, citroenschil en -sap toe in een kom. Roer totdat de aardbeien helemaal bedekt zijn. Dek de kom af en zet deze in de koelkast voor 3o minuten.

STAP 2: Laat de aardbeien uitlekken. Bewaar het overgebleven vocht in een klein pannetje. Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de bodem van de bakvorm.

STAP 3: Zet het kleine pannetje met aardbeienvocht op laag vuur. Voeg 2 theelepels suiker toe en laat het zachtjes sudderen totdat het dikker wordt. Als het dik genoeg is, giet je het mengsel in een kommetje. Plaats het in de koelkast om af te koelen.

Bereiding taartbeslag

Ingrediënten taartbeslag:
*½ cup (113 gr) zachte ongezouten roomboter  *1 cup (200 gr) kristalsuiker *½ tsp citroensap *2 eieren *2 cups cakemeel *1,5 cup (190 gr) patentmeel *½ cup (65 gr) maizena *1 tbsp (15 gr) bakpoeder *½ tsp zout *¾ cup (180 ml) melk

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in. Plaats bakpapier op de onder- en zijkant van de bakvorm. Vet deze daarna nog een keer in.
STAP 2: Mix in een kom de boter, suiker en het citroensap tot een luchtig en romig mengsel. Voeg daarna de eieren toe en mix tot een licht en luchtig geheel. Voeg nu één voor één de droge ingrediënten en de melk toe. Mix op lage snelheid totdat het één geheel vormt.
STAP 3: Schep het taartbeslag gelijkmatig over de aardbeien. Doe de bakvorm voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
STAP 4: Laat de taart, nadat je deze uit de oven hebt gehaald, 10 minuten afkoelen. Draai hem daarna om op een bord, haal de bakvorm los en verwijder het bakpapier. Verdeel de aardbeiensaus naar smaak over de taart.
Bereiding citroenroom

Ingrediënten citroenroom
*1 cup (240 gram) slagroom (gekoeld) *3 tbsp poedersuiker *1 tbsp citroensap *2 tsp citroenschil

STAP 1: Voeg de slagroom, het citroensap, de citroenschil en de poedersuiker toe aan de kom en mix totdat er stevige pieken ontstaan.

STAP 2: Wanneer je de taart gaat serveren, dan kan je dan de citroenroom nog een keer opkloppen en daarna in een spuitzak doen. Met de spuitzak kan je een toefje op een stukje taart spuiten.

Tips voor succes

Tip 1: Slagroom kloppen

Het kloppen van slagroom lukt het beste wanneer de slagroom koud is en koud blijft. Een trucje dat je hiervoor kan gebruiken, is om de kom waarin je de slagroom gaat kloppen in de koelkast te zetten, zodat die ook goed koud is. En natuurlijk is het ook handig om de verse slagroom te bewaren in de koelkast en deze er pas uit te halen wanneer je begint met kloppen.

Tip 2: Gaarheid van de taart checken

Het is moeilijk om van de buitenkant te zien of de taart vanbinnen gaar is. Een makkelijk trucje om dat te checken is om met een satéprikker in de taart te prikken. Als er geen beslag of kruimels aan de satéprikker zitten, is de taart klaar.

Tags:
Next Post

Christiaan: Gods Woord heeft meer waarde dan de diagnose