Roomkaas glazuur
Roomkaas glazuur is de ideale toevoeging voor cinnamon rolls, worteltaart en een red velvet cupcake of taart. Maak met dit makkelijke recept je eigen glazuur.
Het maken van roomkaas glazuur is totaal niet ingewikkeld. Het zal je verbazen hoe makkelijk het is en tegelijkertijd hoe lekker het is. Wij gebruiken deze glazuur voor onze cinnamon rolls en het is een heerlijke combinatie.
Connect met ons op Instagram @nieuwlevenonline en laat ons weten hoe jouw roomkaas glazuur is gelukt.
How to
Ingrediënten:
*1 cup zachte roomkaas *2 tbsp ongezouten roomboter *1/4 cup melk *1 tsp vanille-extract *1 cup poedersuiker
STAP 1: Mix als eerste de boter tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de roomkaas, melk, boter en het vanille-extract toe en mix met de mixer tot één geheel.
STAP 2: Voeg daarna eerst de helft van de poedersuiker toe en mix tot één geheel. Voeg dan de andere helft toe en mix totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
STAP 3: Giet het glazuur in een bakje en bewaar het in de koelkast, totdat je het gaat gebruiken.
Bewaren
Je kan het roomkaas glazuur in de koelkast bewaren en ook invriezen. In de koelkast is het glazuur tot 3 dagen goed, zolang je het bewaart in een luchtdicht bakje. Ingevroren is het tot 3 maanden goed. Wanneer je het net na het invriezen wil gebruiken, laat het dan eerst in de koelkast ontdooien en klop het daarna met de mixer weer op.
