Bananencake

Bananencake

Geniet zonder al te veel moeite van heerlijke bananencake. Je kan het eten als tussendoortje of als traktatie bij de koffie of thee. Het moeilijkste is misschien het wachten totdat je het kan aansnijden na het afkoelen.

Het maken van bananencake is heel makkelijk en een goed idee als je hele rijpe bananen hebt. Ook hebben we er wat extra lekkere ingrediënten aan toegevoegd, zoals chocola en walnoten. Maar als je daar niet zo van houdt, kan je er ook voor kiezen om die niet toe te voegen.

Connect met ons op ons Instagram account @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw bananencake is gelukt!

How to:

*¾ cup gesmolten ongezouten boter *50 gram kristalsuiker *110 gram lichtbruine suiker *2 eieren *1 theelepel vanille-extract *370 gram rijpe bananen *220 gram patentbloem *1 tsp bakpoeder *½ tsp bakingsoda *1/2 tsp zout *1 tsp kaneel *100 gram pure chocoladestukjes *100 gram melkchocoladestukjes *100 gram gehakte walnoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een broodbakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. In een grote mengkom, meng 50 gram kristalsuiker, 110 gram lichtbruine suiker en ¾ cup gesmolten bruine boter ongeveer 1 minuut op medium-lage snelheid met een elektrische handmixer, tot alles goed gecombineerd is.
  3. Voeg de eieren en het vanille-extract toe aan het suikermengsel en mix op medium snelheid tot alles goed gecombineerd is.
  4. Prak de rijpe bananen in een aparte kom en voeg ze toe aan het beslag. Meng goed.
    Zeef de bloem, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en het zout boven het beslag en mix tot alles net gecombineerd is.
  5. Vouw de chocoladestukjes en gehakte walnoten voorzichtig in het beslag met een spatel.
  6. Giet vervolgens het beslag in de voorbereide broodbakvorm. Neem daarna 1 banaan en snijd het in de lengte door de helft en plaats het boven op het beslag.
  7. Bak de bananencake in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van het brood wordt gestoken er schoon uitkomt.
  8. Haal de bananencake uit de oven en laat het volledig afkoelen in de bakvorm.
  9. Daarna kan je de bananencake aansnijden en serveren. Geniet ervan!

Tips voor succes

TIP 1: Rijpe bananen

Hoe rijper de bananen, hoe zoeter en smaakvoller je bananencake zal zijn. Rijpe bananen zorgen ook voor een smeuïge textuur. Als je bananen erg rijp zijn (met veel bruine vlekken op de schil), zijn ze perfect voor bananencake.

TIP 2: Bruine boter

Om de bananencake extra smaak te geven, kan je ervoor kiezen om de boter te bruinen. Dit kan je doen door de roomboter te laten smelten in een pannetje op medium-laag vuur. Het is belangrijk om bij de pan te blijven, zodat de boter niet verbrandt. De boter moet amberkleurig worden. Blijf het roeren met een garde en houd de melkdeeltjes in de gaten op de bodem van de pan. Als deze bruin worden, haal je het van het vuur af. Giet het dan over in een kommetje en laat het een beetje afkoelen.

TIP 3: Mengen en mixen

Meng het beslag niet te veel om een taaie cake te voorkomen. Je kan de droge ingrediënten het beste mengen tot ze net gecombineerd zijn met de natte ingrediënten.

TIP 4: De gaarheid

Weet je niet wanneer je bananencake goed doorbakken is? Twijfel dan niet langer, maar check het heel makkelijk met een satéprikker. Steek de satéprikker in het midden van het brood. Als er nat beslag aan de prikker zit, dan is het nog niet gaar. Zitten er een paar kruimels aan de satéprikker, dan is het precies goed gebakken en kan je het uit de oven halen. Komt het er helemaal schoon uit, dan heeft brood net iets te lang gebakken, maar het is wel gaar.

TIP 5: Afkoelen

We snappen helemaal dat je de bananencake meteen wil eten. Maar je kan het brood het beste laten afkoelen in de bakvorm. Zo behoudt de cake zijn structuur wanneer je deze gaat snijden.

Hoe te bewaren:

Laat de bananencake volledig afkoelen tot kamertemperatuur, voordat je deze bewaart. Dit voorkomt dat er condensatie ontstaat en het brood vochtig wordt. Wikkel de bananencake stevig in plasticfolie of bewaar deze in een luchtdichte container. Dit helpt uitdroging te voorkomen en houdt de cake langer vers.

Je kan de bananencake in de koelkast en op kamertemperatuur bewaren. Wil je de cake snel eten (binnen 2-3 dagen)? Dan kun je deze het beste op kamertemperatuur bewaren. Wil je de cake wat langer bewaren? Dan kan je deze tot een week bewaren in de koelkast.
Als je de bananencake uit de koelkast haalt, laat deze dan op kamertemperatuur komen, voordat je de cake serveert. Je kunt de bananencake ook kort opwarmen in de oven om de smaak en textuur op te frissen.

Tags:
Next Post

De genezende kracht van muziek