
Cheese & bacon egg bites
Cheese & bacon egg bites zijn zo heerlijk en gemakkelijk te maken. Je kan er heerlijk van smullen als ontbijt, lunch of als snack. Maar het is ook een leuk idee voor bij een high tea of een picknick.
Binnen een handomdraai heb je de cheese & bacon egg bites gemaakt. Je kan ze gemakkelijk bewaren en zijn tegelijkertijd een grote bron van proteïne door eieren en cottage cheese.
Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw cheese & bacon egg bites zijn gelukt!
How to:
Ingrediënten cheese & bacon egg bites:
*8 eieren *200 gr cottage cheese *130 gr gruyère geraspte kaas *40 gr geraspte Parmezaanse kaas *8 plakjes ontbijtspek *zout *peper
Bereiding:
STAP 1: Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de muffinvorm in.
STAP 2: Voeg de eieren, cottage cheese, 100 gr gruyère, 20 gr Parmezaanse kaas, peper en zout toe aan de blender. Blend het daarna, totdat het eimengsel helemaal glad is.
STAP 3: Schenk daarna het eimengsel in de muffinvorm. Zorg ervoor dat alle vormpjes evenveel gevuld zijn, zodat ze allemaal ongeveer dezelfde baktijd hebben.
STAP 4: Bak daarna het ontbijtspek in de pan en laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Als ze wat zijn afgekoeld, kan je ze in kleine reepjes snijden en deze verdelen over de muffinvorm.
STAP 5: Neem nu de overgebleven gruyère en Parmezaanse kaas om het over de muffinvorm te verdelen.
STAP 6: Bak de egg bites in de oven met een waterbad voor 20-30 minuten of totdat ze goudbruin en gerezen zijn. *Onder het kopje ‘Tips & tricks’ leggen we uit hoe je dit kan doen.
STAP 7: Wanneer de egg bites doorbakken zijn, kan je ze uit de oven halen en even laten afkoelen. Haal ze daarna voorzichtig uit de muffinvorm. Nu zijn ze klaar om van te genieten!
Tips & tricks
TIP 1: Waterbad
Door de egg bites met een waterbad te bakken, drogen ze niet uit door de stoom die het waterbad creëert. Wij hadden bij het uitproberen van dit recept per ongeluk de diepe braadslede in de oven gelaten terwijl deze voorverwarmde. Dit is niet slim, want hierdoor maak je het jezelf moeilijk als je de muffinvorm erin wil plaatsen. We moesten heel goed uitkijken dat we onszelf niet verbrandden.
Een betere manier is om de braadslede nog niet in de oven te zetten. Pas wanneer je de muffinvorm hebt gevuld, kan je deze in de braadslede doen. Waarna je deze in de oven plaatst.
Vervolgens kan je de braadslede vullen met gekookt water tot het midden van de muffinvorm. Let wel op dat je niet vergeet dat er heet water in de braadslede zit.
TIP 2: Vervanging
Je kan ervoor kiezen om in plaats van ontbijtspek gerookte kip in blokjes te snijden. Mocht het zo zijn dat je alleen normale geraspte kaas hebt, dan kan je dat gebruiken in plaats van de gruyère en de Parmezaanse kaas.
Hoe bewaar ik de cheese bacon egg bites?
Je kan ze in de koelkast bewaren en ook invriezen. Voordat je ze in de koelkast of vriezer doet, moeten ze volledig afgekoeld zijn. Je kan ervoor kiezen om ze in een diepvrieszakje te bewaren of een luchtdicht bakje. In de koelkast blijven ze 2-3 dagen goed en in de vriezer tot wel 2-3 maanden.