
Chocolade hapjes
De decembermaand is vol met geweldige momenten waar we met onze geliefden samenkomen. De feestdagen zijn een goede gelegenheid om Gods liefde te laten zien aan je familie, vrienden en kennissen met heerlijke chocolade hapjes.
Met dit recept kan je heerlijke chocoladereepjes maken die er leuk uitzien en natuurlijk ook de chocolade hapjes met bladerdeeg. Je kan dit recept ook heel gemakkelijk met kinderen maken in de kerstvakantie of voor andere gelegenheden.
Deze mix van verschillende chocoladesoorten zorgt voor een goede balans tussen de melk- en pure chocolade. Dus je kan er ook heerlijk van smikkelen als je niet de grootste fan bent van pure chocolade.
Laat ons weten wanneer jij warme chocolademelk het meest waardeert. Connect met ons op ons Instagram account: @Nieuwlevenonline.
How to:
Ingrediënten:
* 200 gr pure chocolade *200 gr melkchocolade *100 gr witte chocolade *1,5 tsp zonnebloemolie *granaatappelpitjes *toppings voor op de chocolade * 10 bladerdeegvellen *1 ei
STAP 1: Snijd of breek de chocolade en doe ze in 3 verschillende kommetjes.
STAP 2: Smelt eerst de pure chocolade au bain-marie. Wanneer deze bijna is gesmolten, voeg 1 tsp zonnebloemolie toe en roer het door de chocolade heen. Als de pure chocolade helemaal is gesmolten, voeg dan de melk chocoladestukjes toe en roer totdat ook deze helemaal gesmolten zijn. Bedek de kom daarna met vershoudfolie en bewaar deze apart.
STAP 3: Smelt als laatste de witte chocolade en voeg een ½ tsp zonnebloemolie toe wanneer deze bijna gesmolten is. Doe de gesmolten chocolade daarna in een zakje of een spuitzak.
STAP 4: Doe bakpapier in een rechthoekige ovenschaal. Schenk eerst de bruine chocolade erin en verdeel over de schaal. Spuit daarna de witte chocolade in streepjes over de bruine chocolade en maak swirls met een satéstokje. Bestrooi het met wat granaatappelpitjes en chocoladeballetjes of met toppings naar keuze.
STAP 5: Plaats de ovenschaal voor 45 minuten in de koelkast om hard te worden en verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius.
STAP 6: Wanneer de chocolade hard is geworden, kan je de chocolade verdelen in kleinere stukken. Snijd of breek de chocolade in reepjes om in het bladerdeeg gevouwen te kunnen worden.
STAP 7: Plaats daarna de chocoladereepjes op het bladerdeeg. Maak inkepingen in het bladerdeeg (zoals te zien is in het filmpje). Vlecht daarna de bladerdeeg over de chocolade. Herhaal dit proces totdat alle bladerdeegvellen op zijn. Plaats ze daarna op een bakplaat met bakpapier.
STAP 8: Kluts een ei in een kommetje en bestrijk het bladerdeeg daarmee. Plaats ze in de oven voor 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Tips voor succes
Tip 1: Andere toppings of kleurtjes
Je kan alle kanten op met de toppings op de chocolade. Je kan bijvoorbeeld pistachenoten verkruimelen en in combinatie met gevriesdroogde aardbeien doen als topping. Een andere combinatie, wat meer voor onze zoetekauwen, is de combinatie van mini marshmallows en gekleurde M&M’s.
Ook kan je een paar druppeltjes kleurstof aan de witte chocolade toevoegen om het een andere kleur te maken. Als je dit maakt tijdens het kerstseizoen, dan kan je de witte chocolade groen maken en leuke kerstboompjes tekenen met de spuitzak.
Tip 2: Warm mes
Om de chocolade op te delen kan je natuurlijk stukken afbreken. Maar als je gaat voor een nettere look, dan kan je de chocolade het beste snijden met een mes. Warm het mes eerst op met warm water, zodat het snijden makkelijker gaat. Droog het mes wel af voordat je begint met snijden.
Tip 3: Chocolate bark
Als je de chocolade zo mooi hebt versierd, dan kan je denken: ‘Wil ik deze mooie reep wel verstoppen in bladerdeeg?’ En dan zullen wij antwoorden: ‘Nee hoor, dat hoeft echt niet.’ In Amerika noemen ze dit soort zelfgemaakte chocoladerepen ‘chocolate bark’. Dus je kan de chocolade snijden of breken en er meteen van genieten.
Natuurlijk is het ook een leuk presentje voor vrienden en familie. Verpak de chocolade gemakkelijk in een cellofaanzakje.
Hoe bewaar ik de chocolade hapjes?
We raden aan om de chocolade hapjes te maken op de dag dat je ze wil eten. Zo blijft het bladerdeeg goed knapperig en als ze nog een beetje warm zijn, is de chocola zachter en misschien zelfs nog vloeibaar.
Bewaar de ‘chocolate bark’ / chocoladereepjes in een luchtdicht bakje op een koele en donkere plaats om smelten te voorkomen.