Crispy Chicken Poké Bowl

Crispy Chicken Poké Bowl

Een Poké Bowl kan je zo fancy of makkelijk maken als je wilt. Je kan kiezen voor vis, kip, rund en zelfs vegetarisch of vegan. Je kan zelf bepalen wat je erin zet en hoe je het bereidt. Daarom hebben wij ook 2 verschillende Poké Bowls. We hebben 1 met teriyaki chicken en dit recept met crispy chicken.

Deze crispy chicken is zo makkelijk te maken en echt lekker krokant. Dus je kan er zelfs voor kiezen om de Poké Bowl achterwege te laten en alleen de crispy chicken te maken.

Laat ons weten wat jij van dit recept vindt en connect met ons op onze Instagram. Daar vind je ook een filmpje van dit recept.

How to make Crispy Chicken Poke1 Bowl:

Ingrediënten Crispy chicken:
*2 stukken kipfilet *peper *zout *knoflookpoeder *uienpoeder *meel *3 eieren *panko broodkruim

Ingrediënten Rijst:
*500 gr Sushirijst *670 ml water *4 tbsp rijstwijnazijn *3 tsp suiker *1/2 tsp zout

Ingrediënten Garnering:
*Edamame *Rode bieten *Zoetzure wortel *Mais * Avocado *Sesamzaadjes *srirachamayo *gebakken uitjes

Bereiding Sushirijst:
 1. Plaats de sushirijst in de pan van de rijstkoker en was het met water, totdat het water helder is. Laat daarna de rijst uitlekken in een zeef of vergiet. Voeg het daarna toe aan de rijstkoker en giet het water erbij en zet de waterkoker aan.
 2. Verwarm ondertussen de azijn en suiker in een pan, totdat de suiker is gesmolten. Zet dit apart in een bakje, totdat de rijst gekookt is.
 3. Als de rijst is gekookt, kan je het toevoegen aan een glazen kom en daar kan je het azijnmengsel er voorzichtig doorheen mengen. Bedek het daarna met een vochtige theedoek en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereiding Crispy Chicken:
 1. Halveer de kipfilet in de lengte. Leg de kipfilet daarna tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla nu met een deegroller de kipfilet plat, totdat het overal even dik is.
 2. Strooi zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder aan beide kanten van de kip. Bedek de kip en laat het een uurtje in de koelkast marineren.
 3. Pak daarna drie schalen en zet in 1 schaal het meel, in de andere kluts je de eieren en in de laatste zet je de panko broodkruim.
 4. Vervolgens bedek je de kipfilet in meel, daarna leg je ze in de eieren en daarna bedek je ze met panko broodkruim. Leg tussen elke gepaneerde kipfilet een velletje bakpapier om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
 5. Verhit daarna in een koekenpan wat zonnebloemolie en wanneer dat heet genoeg is kan je de kipfilet daarin bakken, totdat het goudbruin is en vanbinnen is doorbakken.
  Snij daarna de kipfilet in reepjes.
Bereiding Poké Bowl
 1. Snij als eerst de avocado in dunne schijfjes en snij daarna de rode bieten in blokjes. Houd de ingrediënten apart van elkaar, zodat je ze mooi kan serveren op je bord.
 2. Pak daarna een diep bord en schep daar wat rijst op. Verdeel daarop de Edamame, rode bieten, zoetzure wortels, mais, avocado en de krokante kip. Strooi daarboven op wat sesamzaadjes en gebakken uitjes voor wat crunch. Drizzle vervolgens wat lekkere srirachamayo over het geheel en wat sojasaus.

Hoe te bewaren?

Je kan de Crispy Chicken Poké Bowl in zijn geheel een dag bewaren in de koelkast. Maar we raden je aan dat als je het niet meteen gaat eten dat je de ingrediënten apart van elkaar bewaard.

Je kan de groenten een dag van tevoren snijden en de rijst ook een dag van tevoren maken en daarna bewaren in de koelkast. Het is dan wel belangrijk dat je het op tijd uit de koelkast haalt, zodat de ingrediënten niet ijskoud zijn als je het gaat eten. De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Ook de kip kan je een dag van tevoren al marineren en ook bakken en in de saus verwerken. Maar het lekkerste vinden wij als je de kip op de dag van het eten voorbereidt. Doordat een Poké Bowl in principe geen warm gerecht is, hoeft de kip niet heet van temperatuur te zijn. Maar wij vinden het wel lekker als de kip nog wel een beetje warm is, want dan is de textuur van de kip beter.

Tips voor succes

Tip1: De rijst

Maak de rijst een dag van tevoren; dat komt de smaak van de rijst ten goede. Ook kan het dan goed afkoelen en dan heb je op de dag van het eten van je Poké Bowl 1 ding minder om aan te denken.

Tip 2: Groenten en toppings

Misschien denk je: ‘Hé, deze toppings vind ik eigenlijk niet zo lekker of zijn niet mijn favoriet.’
Wees dan niet bang, want je kan ze heel gemakkelijk switchen voor wat andere toppings of wat weglaten.

Bij het kiezen van jouw persoonlijke toppings kan je kijken naar smaak, textuur en kleur. Een Poké Bowl moet ten eerste voedzaam zijn, maar als het er ook nog eens leuk uit ziet, is het een plus.
Groenten waar je nog meer voor kan kiezen zijn: mais, komkommer, tomaten, radijsjes, zeewiervlokken, bosuitjes of jalapeños. Eigenlijk zijn de opties eindeloos en kan je ook gemakkelijk kijken wat voor groenten je thuis hebt.

Tip 3: De kip

Bij het voorbereiden van de kip is het het beste om de kip inderdaad plat te slaan. Deze stap hadden wij overgeslagen tijdens het filmen van het recept. Maar daar hadden wij tijdens het frituren van de kip spijt van. Doordat de kip niet egaal was, frituurde het niet egaal en moest het wat langer in de pan. Dus wil je dit vermijden, sla deze stap niet over, zoals wij.

Tip 4: Portiegroottes

Met dit recept heb je genoeg ingrediënten voor 4 porties. Maar het is ook leuk om kleine Poké Bowls te maken voor als je een feestje hebt of voor als tussendoortje. Je kan dan 10 kommetjes vullen.

Tip 5: Build Your Own Poké Bowl

Je kan een Poké Bowl alleen maken, maar ook met een groepje. Het is een leuke activiteit om met je gezin te doen of met een groep vrienden. Zo kan je samen de groenten en toppings voorbereiden en heb je heel leuk een ‘Build Your Own Poké Bowl’ feestje.

Tags:
Next Post

De Wijnstok