Dit is mijn wonder Radha

Dit is mijn wonder: Radha

Radha Lumoneka (52) komt al meer dan 30 jaar in The Blessing Den Haag. Door de jaren heen is ze trouw gebleven aan God en de kerk. Dit is haar wonder.

‘33 jaar geleden kwam ik met mijn toenmalige vriend voor het eerst naar het Capitol. Tijdens de avonddienst voelde ik gelijk de aanwezigheid van God de Vader. Sindsdien kwam ik zo vaak ik kon naar de kerk. Ik begon te helpen bij het kinderwerk. Zondagsschool, vrijdagavond, hoogtijdagen, gebedsdiensten en speciale diensten.

Daarna volgde er een moeilijke tijd. Mijn huwelijk strandde na een paar jaar. Ik had nooit gedacht dat mij dat zou overkomen. Ik had geen man, geen taak meer in de kerk en mijn baan was onzeker. In die verschrikkelijke tijd vroeg God mij: ‘Wanneer alles weg is, blijf je Mij dan dienen?’ Mijn antwoord was: ‘Ja, Heer, Uw genade is mij genoeg.’

Wat er ook gebeurt in je leven; God is altijd daar om naar je te luisteren en je te helpen. Jezus heeft alles al gedragen voor ons. Ondanks alles ben ik met mijn zoon, Jason Joël, trouw gebleven aan God en de kerk. Ik ontving een nieuwe taak in de kerk als plaatsaanwijzer en gastvrouw.

Een paar jaar geleden was de Maasbach Conferentie in The Blessing Den Haag. Er was een krachtig moment van gebed. Je kon je gebedsverzoeken opschrijven en op het podium in een grote vaas doen. Mijn gebed was om een christelijke partner te ontvangen. Ik was al zo lang alleen. Ik dacht: dat is bijna onmogelijk.

Een jaar later vroeg een broeder mij mee naar een Congolese bruiloft. Hij kwam ook al ongeveer 30 jaar in de kerk en had het nodige meegemaakt. In 2020 zijn Joachim en ik getrouwd. God heeft mijn gebed precies verhoord. Hij heeft ons bij elkaar gebracht in Zijn kerk. God is zo goed. Hij heeft ons boven bidden en beseffen gezegend. Natuurlijk is het leven niet altijd makkelijk. Maar Gods genade is altijd genoeg voor ons.’

‘Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige.’ – Psalm 91:1

Lees ook: ‘Er is een weg’

Tags:
Next Post

Het eenvoudige evangelie