Dutch Baby Pancakes
Dutch Baby Pancakes: het perfecte alternatief voor een heerlijke brunch of als dessert. Misschien houd je er niet van om pannenkoeken te bakken, of lukt het je gewoon niet om ze goed om te draaien in de pan. Met dit recept maak je binnen een handomdraai een lekkere en indrukwekkende pannenkoek.
Dit recept ziet er indrukwekkend uit, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Het is zo gemakkelijk, omdat je alle ingrediënten in de blender kan doen en er verder niet te veel over hoeft na te denken.
Tijdens het ontwikkelen van dit recept hebben we veel verschillende variaties uitgeprobeerd. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat dit recept zorgt voor de beste smaak. Bij eerdere variaties was de pannenkoek te zwaar of was de ei-smaak te overheersend. Het aantal eieren in het beslag is nodig om ervoor te zorgen dat de pancake luchtig is en goed rijst. Om de ei-smaak toch te verminderen, voegen we de eieren als eerste toe aan de blender en pulseren we dit tot een luchtig mengsel samen met de smaakextracten.
Laat ons weten wat jij van dit recept vindt en connect met ons op onze Instagram.
How to:
Ontdek hoe jij zelf thuis één of allebei van de Dutch Baby Pancakes kan maken.
Coffee Caramel Dutch Baby
Ingrediënten:
*3 eieren *2,5 tsp espresso (1,5 tbsp espressopoeder in 1 tbsp heet water) *1/2 tsp vanille-extract *160 ml halfvolle melk *90 gr patentbloem *1/8 tsp zout *4 tbsp suiker *1,5 tbsp ongezouten roomboter
Optioneel:
*vanille-ijs *pure chocolade schaafsel *Karamelsaus
Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke Coffee Caramel Dutch Baby Pancakes kan maken.
STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met daarin een gietijzeren pan, ovenbestendige koekenpan of een glazen ovenschaal.
STAP 2: Voeg als eerste de eieren, espresso en het vanille-extract samen en pulseer tot een luchtig mengsel. Voeg daarna de melk, patentbloem, suiker en het zout toe aan de blender en pulseer totdat het beslag glad is zonder klonten.
STAP 3: Neem je pan of schaal uit de oven en laat de boter daarin smelten. Bedek de bodem en de rand met boter. Voeg daarna het mengsel toe en plaats de pan of schaal meteen in de oven. Bak het 18-25 minuten of totdat de randen gerezen zijn en de binnenkant doorbakken en luchtig is.
STAP 4: Zet de oven daarna uit en laat de pan of schaal nog 5 minuten in de oven staan. Eenmaal uit de oven zal de Dutch Baby langzaam inzakken, maar dat hoort erbij! Decoreer de Dutch Baby met wat vanille-ijs, chocoladeschaafsel en karamelsiroop.
Vanilla Berries Dutch Baby
Hier is een korte beschrijving hoe jij zelf deze heerlijke Vanilla Berries Dutch Baby Pancakes kan maken.
Ingrediënten:
*3 eieren *2,5 tsp vanille-extract *1/2 tsp citroensap *160 ml halfvolle melk *90 gr patentbloem *1/8 tsp zout *4 tbsp suiker *1,5 tbsp ongezouten roomboter
Optioneel:
*poedersuiker *blauwe bessen *aardbeien *vanille-ijs
STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met daarin een gietijzeren pan, ovenbestendige koekenpan of een glazen ovenschaal.
STAP 2: Voeg als eerste de eieren, het citroensap en het vanille-extract samen en pulseer tot een luchtig mengsel. Voeg daarna de melk, patentbloem, suiker en het zout toe aan de blender en pulseer totdat het beslag glad is zonder klonten.
STAP 3: Neem je pan of schaal uit de oven en laat de boter daarin smelten. Bedek de bodem en de rand met boter. Voeg daarna het mengsel toe en plaats de pan of schaal meteen in de oven. Bak het 18-25 minuten of totdat de randen gerezen zijn en de binnenkant doorbakken en luchtig is.
STAP 4: Zet de oven daarna uit en laat de pan of schaal nog 5 minuten in de oven staan. Eenmaal uit de oven zal de Dutch Baby langzaam inzakken, maar dat hoort erbij! Decoreer de Dutch Baby met wat vanille-ijs, chocoladeschaafsel en karamelsiroop.
Tips voor succes
Vergeet niet om je pan of schaal al in de oven te plaatsen op het moment dat de oven aan het voorverwarmen is. Een hete pan of schaal zorgt er namelijk voor dat de Dutch Baby hoger rijst. Houd er rekening mee dat je de pan of schaal telkens pakt met een ovenhandschoen of een doek.
Ook is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn om klonten in het beslag te voorkomen.
Wanneer de Dutch Baby in de oven is, is het belangrijk dat je de oven niet tussentijds opent. Dit om ervoor te zorgen dat de Dutch Baby goed rijst.
Hoe kan ik de Dutch Baby het beste serveren?
Met een Dutch Baby Pancake is het de bedoeling om het zo snel mogelijk te eten, nadat het uit de oven komt. Hoe langer je wacht, hoe meer de pancake inzakt. Daarom is het handig om je garnering al van tevoren klaar te hebben.