Het-verhaal-van-Eva

Het verhaal van Eva

Eva Hitijahubessy (86) komt al meer dan 35 jaar bij The Blessing. Ze heeft nog altijd een passie om mensen over Jezus te vertellen. Dit is haar verhaal.

‘Van huis uit ben ik opgegroeid met het hervormd christelijke geloof. Op 17-jarige leeftijd emigreerden we vanuit Indonesië naar Nederland. Jarenlang luisterde ik, samen met mijn zus, naar de boodschappen van Johan Maasbach op Radio Luxemburg.

Het was zijn eenvoudige geloof dat mij enorm aansprak. Ik luisterde zo aandachtig, dat ik op tafel ging zitten om het beter te kunnen horen. Elke vrijdag ging ik met de trein van Haarlem naar het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam om de diensten van Johan Maasbach bij te wonen.

Hoewel ik in God geloofde, had ik nog geen echte bekering meegemaakt. Tijdens een samenkomst in de Elim-Kapel in Haarlem (een toenmalige kerk van Maasbach, red.), gaf ik onder tranen mijn hart aan Jezus. Toen de voorganger voor mij bad, voelde ik zo’n blijdschap. Jezus nam in één moment al mijn fouten weg. Mijn zus merkte meteen op dat er iets anders aan mij was. Ze zag de blijdschap die ik had.

Al vele jaren bezoek ik trouw de samenkomsten in The Blessing Amsterdam. Door Gods genade mag ik nog steeds actief zijn in de evangelisatie. Ik ben zo dankbaar dat God mij op mijn leeftijd nog altijd kan gebruiken om het evangelie te delen. Het afgelopen jaar was ik aanwezig bij 9 ‘Kids Zone’ evangelisatieacties van de gemeente.

Het is altijd mijn passie geweest om mensen over Jezus te vertellen. Vroeger ging ik 2 keer per maand naar verschillende bushaltes in mijn omgeving. Van tevoren bad ik en vroeg God mij te helpen. Ik nam dan altijd een stapel met bladen NIEUW LEVEN mee en probeerde een gesprekje met mensen aan te knopen.

Vroeger durfde ik met niemand over Jezus te praten. Maar sinds ik een christen ben, heb ik vrijmoedigheid gekregen om Gods liefde met mensen te delen. Hij leidt mij en geeft mij de juiste woorden om te spreken.

Elke dag mag ik Gods wonderen in mijn leven ervaren. Wonderen van voorziening, hulp en genezing. Tot in de kleinste, alledaagse dingen zorgt Hij voor mij. Het maakt niet uit wat je verkeerd hebt gedaan. God houdt van jou. Wat je problemen ook zijn, ga naar Jezus toe. Of je nu een moordenaar bent of een dief; Jezus is het antwoord voor iedereen. Hij is de enige weg naar God.’

Tags: