
Homemade lemonade
Geniet op warme dagen van een verfrissend glas citroenlimonade. Heerlijk zoet, fris en met een lekker zuurtje. Ideaal voor bij de barbecue of wanneer je thuiskomt na een dag werken.
Het maken van lemonade is zo gemakkelijk en als je het hebt gemaakt, heb je zeker genoeg om ervan te genieten. Het leuke aan lemonade is dat je het kan maken met verschillende smaken. Daarom hebben wij ook een recept van strawberry lemonade en strawberry peach lemonade, zodat je daar ook van kan genieten.
Connect met ons op ons Instagram account @Nieuwlevenonline. En laat ons weten hoe jouw lemonade is gelukt!
How to:
Bereiding Lemonade
Ingrediënten lemonade:
*1 cup water *1 cup suiker *8 gram citroenschil *5 citroenen (200 ml citroensap) *3 cups ijskoud water *ijsblokjes/crushed ijs
- Maak als eerste een simple syrup. Voeg 1 cup water, 1 cup suiker en 8 gram citroenschil toe aan een pan. Verhit het op middelhoog vuur en roer totdat de suiker volledig is gesmolten. Giet het daarna in een kom om het af te laten koelen.
- Pers vervolgens de citroenen tot je ongeveer 200 ml citroensap hebt en zet het apart. Neem nu je simple syrup, haal de citroenschil eruit en voeg het citroensap toe. Roer het, zodat de smaken goed vermengd zijn.
- Pak een kan en schenk daar 300 ml citroensiroop en 600 ml ijskoud water in. Voeg nog wat ijsblokjes of crushed ijs en wat citroenschijfjes toe en je bent klaar om het te serveren!
Bereiding Strawberry Lemonade
Ingrediënten strawberry lemonade:
*1 cup water *1 cup suiker *8 gram citroenschil *5 citroenen (200 ml citroensap) *250 gram aardbeien *3 cups ijskoud water *ijsblokjes/crushed ijs
- Maak als eerste een simple syrup. Voeg 1 cup water, 1 cup suiker en 8 gram citroenschil toe aan een pan. Verhit het op middelhoog vuur en roer totdat de suiker volledig is gesmolten. Giet het daarna in een kom om het af te laten koelen.
- Pers vervolgens de citroenen tot je ongeveer 200 ml citroensap hebt en zet het apart. Neem nu je simple syrup, haal de citroenschil eruit en voeg het citroensap toe. Roer het, zodat de smaken goed vermengd zijn.
- Doe de aardbeien in de blender, totdat het de consistentie heeft van een puree. Pak daarna een zeef en een kom en schep de aardbeien uit de blender in de zeef. Druk met een lepel of pannenlikker de puree door de zeef. We willen het sap van de aardbeien en niet het vruchtvlees en de pitjes. Doe dit totdat je alle aardbeiensap hebt.
- Neem vervolgens 1/3 cup aardbeiensap, 300 ml citroenlimonade en 600 ml ijskoud water en voeg het toe aan je kan. Roer het goed, zodat alle smaken goed met elkaar vermengd zijn. Voeg nog wat ijsblokjes of crushed ijs en wat citroenschijfjes toe en je bent klaar om het te serveren!
Bereiding Strawberry Peach Lemonade
Ingrediënten strawberry peach lemonade:
*1 cup water *1 cup suiker *8 gram citroenschil *5 citroenen (200 ml citroensap) *250 gram aardbeien *240 gram perziken *3 cups ijskoud water *ijsblokjes/crushed ijs
- Maak als eerste een simple syrup. Voeg 1 cup water, 1 cup suiker en 8 gram citroenschil toe aan een pan. Verhit het op middelhoog vuur en roe, totdat de suiker volledig is gesmolten. Giet het daarna in een kom om het af te laten koelen.
- Pers vervolgens de citroenen tot je ongeveer 200 ml citroensap hebt en zet het apart. Neem nu je simple syrup, haal de citroenschil eruit en voeg het citroensap toe. Roer het, zodat de smaken goed vermengd zijn.
- Doe de aardbeien in de blender, totdat het de consistentie heeft van een puree. Pak daarna een zeef en een kom en schep de aardbeien uit de blender in de zeef. Druk met een lepel of pannenlikker de puree door de zeef. We willen het sap van de aardbeien en niet het vruchtvlees en de pitjes. Doe dit totdat je alle aardbeiensap hebt.
- Herhaal stap 3, maar dan met de perziken.
- Neem vervolgens 1/3 cup aardbeiensap, 2/3 cup perziksap, 300 ml citroenlimonade en 600 ml ijskoud water en voeg het toe aan je kan. Roer het goed, zodat alle smaken goed met elkaar vermengd zijn. Voeg nog wat ijsblokjes of crushed ijs en wat citroenschijfjes toe en je bent klaar om het te serveren!
Tips & tricks
TIP 1: Frisse zoetheid
We gaan voor een frisse zoetheid. De zoetheid mag niet overheersen, want de zuurheid van de citroenen moet je ook nog kunnen proeven. Maar niet zo erg dat je een zuur gezicht trekt.
Als je het zoeter wil, kan je wat meer citroensiroop toevoegen. Of als je het minder zoet wil hebben, kan je wat meer water toevoegen. Ieders smaak is natuurlijk anders, dus je kan het gemakkelijk aanpassen naar je eigen voorkeur.
TIP 2: Garnering
Om je lemonade leuk te presenteren kan je wat schijfjes citroen of aardbeien in de kan doen. Ook kan je ervoor kiezen om het in bekers te presenteren. In dat geval raden wij je aan om in plaats van ijsblokjes crushed ijs te gebruiken. Dit kan je gewoon bij de supermarkt kopen en maakt de presentatie van je lemonade helemaal af.
Hoe bewaar ik de lemonade?
Je kan de lemonade heel gemakkelijk een dag van tevoren maken en deze bedekt bewaren in de koelkast. Zo zorg je ervoor dat de lemonade lekker koel is wanneer je hem wil drinken!