Kerstactiviteiten voor kids

Kerstactiviteiten voor kids

Leef samen met je kinderen naar kerst toe met leuke kerstactiviteiten waarbij je stilstaat bij de echte betekenis van kerst. Kinderen leren op verschillende plaatsen verschillende betekenissen van kerst. Het is daarom belangrijk om er thuis met het gezin ook bij stil te staan op een leuke en creatieve manier. Bekijk hieronder een aantal leuke kerstactiviteiten voor kids.

Zuurstok speurtocht

Benodigdheden:
*Wit-rode zuurstokken *printable van ‘De legende van de zuurstok’

  1. Print als eerste de printable of sla deze op je telefoon op, zodat je het straks kan voorlezen.
  2. Verstop daarna de zuurstokken door de woonkamer of het huis. Let hier vooral op de leeftijd van je kinderen, zodat je het niet te makkelijk of te moeilijk maakt.
  3. Laat de kinderen de zuurstokken zoeken. Wanneer ze alle zuurstokken gevonden hebben, kan je ze eerlijk verdelen onder de kinderen.
  4. Hierna kan je de kinderen op de bank of aan tafel laten zitten. Vertel hun het verhaal van de zuurstokmaker. Maak het interactief en stel vragen over de kleuren, vormen en wat zij denken dat de betekenis is.
Kerstkoekjes versieren

Zet speciaal tijd apart om samen met je kinderen kerstkoekjes te bakken en te versieren. Maak het gezellig en zorg voor verschillende versiersels. Speel leuke kerstmuziek af, zodat er een heerlijke kerstsfeer is. Bedenk tijdens het bakken ook alvast aan wie je de koekjes kan geven en betrek je kinderen hierbij.

Met kerst vieren wij dat God Zijn enige Zoon gaf voor ons. En nu mogen wij dat goede nieuws ook doorgeven aan iedereen. Pak daarom de kerstkoekjes ook in met je kids om ze aan hun vriendjes en vriendinnetjes te geven. Doe er ook een leuke kleurplaat of kerstgame bij van All Kids 1st. Zo kunnen je kids ook op hun niveau en manier evangeliseren.

Benodigdheden:
*Cellofaanzakjes *perforator *lint *printable kerstkoekjes recept *All Kids 1st kleurplaten *All Kids 1st kerstgames

  1. Bak en versier samen de kerstkoekjes en laat ze drogen.
  2. Verdeel daarna de koekjes over de cellofaanzakjes. Vergeet niet om wat koekjes te bewaren voor jullie zelf.
  3. Maak de cellofaanzakjes dicht met een plakrand of met een lintje.
  4. Vouw de kleurplaat dubbel en laat je kinderen een leuke kerstwens schrijven op de achterkant. Perforeer daarna een gaatje in de kleurplaat en maak hem vast aan het cellofaanzakje met het lintje.
  5. Geef de ingepakte kerstkoekjes aan vriendjes en vriendinnetjes en geniet zelf ook van de koekjes!
Spelletjesavond met een warme chocolademelk bar

Speel samen spelletjes die te maken hebben met kerst. Doe een kerstquiz of speel samen ’40 tellen’. Teken, beeld uit, omschrijf of geef hints over de woorden op je kaartje. Welke vorm je ook gebruikt, breng de (kerst)boodschap zo goed mogelijk over! Een spel vol humor, snelheid en gezelligheid, speciaal voor rond de kerstdagen. Zo leer je samen met je hele gezin op een leuke manier meer over het kerstverhaal.

Hot chocolate barMaak de avond extra gezellig met een ‘warme chocolademelk bar’. Maak warme chocolademelk en zorg voor verschillende  toppings, zoals slagroom, M&M’s, kaneelpoeder, cacaopoeder of stukjes stroopwafel. Maak het zo lekker mogelijk en geniet zo van een speciale avond of middag met elkaar.

TIP: Je kan ook vriendjes en vriendinnetjes of nichtjes en neefjes uitnodigen voor extra gezelligheid!

Met deze kerstactiviteiten werk je met kinderen naar kerst toe en leer je ze al op jonge leeftijd de echte betekenis van het kerstfeest.

Lees ook: ‘Kerstpresentje’

Tags:
Next Post

Recept: Kerstgebakjes