Brazilië

Oogsttijdschool tot grote zegen midden in noodgebied

Evangelist John T.L. Maasbach bezocht onlangs Brazilië, waar de Johan Maasbach Wereldzending, met haar hoofdkantoor in Curitiba, verschillende projecten en bijbelscholen organiseert. De school en zendingsactiviteiten hebben een grote impact. De Zendings-Conferentie en diensten brachten vreugde en getuigenissen van Gods werk.

De Johan Maasbach Wereldzending in Brazilië

Brazilië is dat enorme land, ver weg, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en qua omvang het vijfde land van de wereld. Met een oppervlakte van ruim 8,5 miljoen km² is het 203 keer zo groot als Nederland. Tegenwoordig ‘vlieg’ je er even heen,.. maar je gaat echt naar de andere kant van de wereld. De seizoenen zijn daar omgekeerd van Nederland. Wanneer wij zomer hebben, is het daar winter.

Na aankomst in São Paulo vloog ik door naar Curitiba. Daar heeft de Johan Maasbach Wereldzending haar hoofdkantoor gevestigd voor Zuid Amerika. Vanuit daar organiseren we de Oasis Projecten, de Oogsttijd- en Zoe Bijbelscholen, campagnes en geven we leiding aan de Blessing Churches die we in het land hebben.

Oasis

Even een korte stop bij Oasis Curitiba. “Bon dia pastor John!” Klinkt het altijd hartelijk uit de kindermondjes. Ik kon het verhaal van Jezus die praat met de vrouw uit Johannes 4 met hen delen. Hij sprak met haar over het levende water en zij werd zo verlangende ernaar. Wat heerlijk dat Jezus nog steeds het levende water wil geven aan hen die ernaar dorsten. We hebben samen gebeden dat ook zij dat water mochten ontvangen.

Hierna reden we naar het Blessing Land dat ongeveer een uur rijden is. Een prachtige plaats afgezonderd om als kinderen Gods Hem en elkaar te ontmoeten.

De volgende dag vlogen Jeremias – onze coördinator in Brazilië – en ik naar Ijui. Ijui ligt in de provincie die niet lang geleden zwaar getroffen werd door overstromingen. Je hoort er niet zo veel van op het nieuws, maar men schat dat wel 90% van de provincie getroffen is. Vele dorpen en steden zijn onbewoonbaar geworden door de grote hoeveelheid water. Velen zijn omgekomen of hebben alles verloren. De nood is nog steeds erg hoog en de situatie is uiterst triest. Maar waar de nood hoog is gaat men vaak God zoeken en God is een liefdevolle en genadige God!

Oogsttijd

Temidden van alle ellende mochten wij vier weken lang de intensieve Oogsttijdschool houden. En de plaats waar wij de school hadden, was droog gebleven. Er kwamen elke dag 56 studenten – waaronder voorgangers, evangelisten en profeten – samen om God te zoeken. Ik sta elke keer versteld hoeveel impact deze korte, maar intensieve school heeft. Natuurlijk is dit door de zegen van God.

De Johan Maasbach Wereldzending had verschillende leraren gezonden. Waaronder Pastor Victor Hugo uit Colombia. Dit was vaak een uitdaging omdat vluchten continu werden geannuleerd of vertraagd waren door de overstromingen. Maar ik heb gezien dat een school waar veel strijd mee gemoeid is, vaak een school is die een nog grotere impact heeft. En dit is zeker waarheid hier in Ijui!

Ik mocht er voor de diploma-uitreiking zijn. Het was een groot feest! De opwekkingssfeer was zo sterk in de zaal. We hebben God heel veel gedankt en groot gemaakt. Het woord dat wij allemaal vaten in Gods handen zijn kwam er krachtig uit. Dat die hele provincie overspoeld mag worden met het water des levens!

Zendings-Conferentie

Naast de diploma-uitreiking hadden we op zaterdag een Zendings-Conferentie. Het verlangen om Jezus te delen met de wereld is groot. Naast enkele verhalen van het zendingsveld mocht ik het verhaal van Johan en Wilhelmina Maasbach delen. Hoe God hen geroepen heeft en wat de wortels, visie en het doel van de Johan Maasbach Wereldzending zijn. Ze waren zo blij om te horen waar zij nu deel van uitmaken en van de roeping en zalving die op het werk ligt.

Op zondag sloten we af met een ochtend- en avonddienst. Ook deze waren zeer gezegend. We hebben samen gelachen, gehuild en gedankt. God heeft een diep werk gedaan wat zeker zijn uitwerking zal hebben. Er waren al heel wat getuigenissen van wat God heeft gedaan en er zullen nog velen volgen.

Geweldig dat we samen de wereld mogen aanraken met dat wat God ons gegeven heeft. Laten we veel gebruik maken van de gelegenheden die God nu geeft en laten we werken nu het nog kan…de nacht komt dat niemand werken kan.

Reisvlog John T.L. Oogsttijd Brazilië

Dit artikel is geschreven door John T.L. Maasbach.

Tags:
Next Post

Het vaderschap naar het beeld van God de Vader