Nathan: Ik mocht steeds Gods wonderen ervaren

Nathan: Ik mocht steeds Gods wonderen ervaren

Nathan (41) kreeg de diagnose van een agressieve en zeldzame vorm van lymfklierkanker. In deze moeilijke tijd mocht hij steeds Gods wonderen ervaren. Dit is zijn verhaal.

‘Er zijn bergtoppen en dalen in het leven. In april 2010 begon mijn dal, toen ik na wat onderzoeken de diagnose lymfklierkanker kreeg. Op dat moment was ik al christen. God had mij het geloof gegeven om door dit dal heen te komen. Nadat ik het slechte nieuws had gedeeld met mijn familie, ging ik rechtstreeks naar de bakker. Ik kwam thuis met gebak om te vieren dat God mij zou gaan genezen.

Na veel op de knieën te zijn gegaan in gebed en God ernstig te hebben gezocht, kreeg ik de zekerheid dat Hij mij in de toekomst zou genezen. Maar ik moest eerst door alle behandelingen heen. Ik kreeg de belofte dat ik ze zou doorstaan en er sterker uit zou komen.

‘IN DEZE MOEILIJKE PERIODE MOCHT IK STEEDS GODS WONDEREN ERVAREN.’

Na onderzoek bleek dat het type lymfklierkanker dat ik had, heel agressief en zeldzaam was. Ik zou een intensieve behandeling nodig hebben, waarbij ik onder andere mijn vruchtbaarheid zou verliezen. De 7 maanden daarna waren vaak een hel. Uiteindelijk heb ik operaties ondergaan, stamceltransplantatie, 32 chemobehandelingen, en 3 periodes van ruim 3 weken in quarantaine gelegen.

In deze moeilijke periode mocht ik steeds Gods wonderen ervaren. Door alles heen liet Hij Zichzelf aan mij zien en heeft Hij mij gedragen waar dit nodig was. God gebruikt wat en wie Hij wil voor onze situaties. Zo heeft Hij ook de doktoren en verpleegkundigen gebruikt om mij te genezen. Als ons geduld soms opraakt, mogen wij weten dat God altijd dicht bij ons is. En Zijn timing is perfect!

Ondanks de intensieve behandelingen en de schadelijke effecten van alle chemobehandelingen op mijn organen, ben ik uiteindelijk helemaal genezen, zoals God gezegd had! Ik ben zelfs sterker uit deze periode gekomen. Na jaren van wachten, heb ik sinds kort ook het bericht gekregen dat mijn vruchtbaarheid is hersteld. God is goed.

‘GOD HEEFT MIJ UITEINDELIJK ZO VEEL MEER TERUGGEGEVEN DAN DE DUIVEL VAN MIJ HEEFT AFGEPAKT.’

Hij heeft mij uiteindelijk zo veel meer teruggegeven dan de duivel van mij heeft afgepakt. God heeft mij geweldig gezegend. Na alles wat ik heb meegemaakt, ben ik in volledige gezondheid getrouwd met de vrouw van mijn werkelijkheid, en hebben we samen een prachtige dochter gekregen!’

Tags:
Next Post

De rol van Rusland in de eindtijd