God liet mij niet in mijn twijfels

Norval: God liet mij niet in mijn twijfels

Norval Mongen heeft samen met zijn vrouw Jeannie twee kinderen, Ariëlla en Levi. Wij zijn super blij en gezegend dat wij deze twee prachtige kinderen hebben mogen krijgen van God. Hoewel het nu allemaal een sprookje lijkt was er een periode dat onze levens daar totaal niet op leken. Dank God dat Hij mij niet in mijn twijfels liet

Het verlangen

Jeannie en ik hadden op een gegeven moment het verlangen om kinderen te krijgen maar het kwam er maar niet. Na een tijdje lieten wij toch een onderzoek doen en daaruit bleek dat er een myoom zat in de baarmoeder. Door het myoom was er in de baarmoeder geen ruimte voor een kind. De dokters zeiden: ‘Jullie kunnen het wel blijven proberen’, maar hun blikken zeiden genoeg.

Voor even waren wij te neergeslagen en moesten wij realiseren dat wij in een onmogelijke situatie zaten. Maar daarna maakten wij een keuze, wij gaan dit van God verwachten. In ons leven hebben we God vaker wonderen zien doen. Wij wisten dat dit een hele nieuwe situatie was voor ons, maar wij wisten ook dat bij God alles mogelijk is.

Op dat moment konden wij zelf niets doen om de situatie te veranderen. In plaats van bij de pakken neer te zitten, kozen wij ervoor om ons te focussen op wat wij wel konden doen. Wij bleven bidden, geloven en op hetzelfde niveau te dienen en te geven en zelfs meer. In ons lichaam konden wij zelf niks doen, maar wij pakten deze strijd geestelijk aan.

De volharding

Het is een ding om het te zeggen en een heel ander om het ook te doen. Met hoop bleven wij constant proberen, maar elke maand eindige in een teleurstelling. Ik merkte dat het extra zwaar was voor Jeannie.

Op een geven moment zei ze dat ik er maar niet vurig over moest bidden en praten met haar omdat het te pijnlijk was. Dat kon ik heel goed begrijpen en ook al was ik er vol van, respecteerde ik haar wensen.

Maar in mijn persoonlijke gebedsleven bleef ik met hetzelfde vuur geloven en bidden.
In die tijd kwamen er vaak gast predikers en bijna allemaal hadden zij een preek die zei ‘’wees in verwachting’’. Wanneer je dit dan hoort, dan denk je: ‘Ja! Dit is het, dit is Gods tijd.’ Maar er gebeurde niks.

Een visioen van God

Na een tijd zat ik zelf in de put en leek het heel stil om mij heen. Ik begon aan mezelf te twijfelen. ‘’Vader God bid ik niet goed? Heb ik niet genoeg geloof? Is dit wonder wel voor mij?” Ik begon minder vurig te bidden voor mijn wonder en werd stiller en wachtend op Gods.

Maanden gingen voorbij en ineens op een gewone zondagdienst tijdens een preek toen ik er totaal niet mee bezig was, kreeg ik een visioen van God. Ik zag een boek opengaan met een lijst vol namen. Toen ik dichterbij keek zag ik mijn naam Norval Mongen en daar onder Levi Mongen staan. Voor mij was dat een belofte dat God gaat het wonder zou doen. Maar dat niet alleen het was ook een belofte dat Levi ook gered zal zijn voor de eeuwigheid!

Een tijd later waren wij zwanger en kregen wij een meisje. Wij waren dolblij dat wij eindelijk een kind hadden gekregen ondanks alle verwachtingen. Ja ons levensverhaal was totaal veranderd. Ook al was ik heel blij, bleef ik toch denken aan dat visioen. “Heb ik het wel goed gezien? Was het wel van God?’’ “’Misschien bedoelde God het symbolisch als toevoeging’’.

God liet mij niet in mijn twijfels en bevestigde het door ons een zoon te geven: Levi Mikhaël Mongen! Zijn naam betekent: “loyaliteit, verbonden, zich aansluiten, toevoeging’’.

Het belang van getuigen

Het is belangrijk om te getuigen omdat jouw verhaal een leven kan veranderen. Zelf ben ik in mijn moeilijke tijd bemoedigd door de getuigenis van een vrouw uit Brazilië. Haar situatie was dat zij geen baarmoeder meer had maar alsnog een kind kreeg! Omdat zij dat deelde in het maandblad nieuw leven, ging mijn geloof omhoog zodat ik ook kon ontvangen. Met mijn verhaal hoop ik ook het verschil te maken in je leven.

Gods zegen, Norval

Tags:
Next Post

Wat maakt jou een goede vader?