Open deuren | Zuid-Korea - Filippijnen

Open deuren in Zuid-Korea en de Filipijnen

John T.L. en Jeconia Maasbach zijn eind juli twee weken op zendingsreis geweest. Ze zijn naar Zuid-Korea en de Filipijnen geweest, waar ze in verschillende kerken hebben mogen spreken. Het was een drukke reis, maar God heeft vele wonderen gedaan en veel open deuren gegeven. Lees hier hoe hun reis is verlopen.

Zuid-Korea

Allereerst gingen we naar Zuid-Korea, waar we diensten zouden hebben met een nieuw contact voor ons: Pastor Billy. We waren twee dagen in Zuid-Korea en hadden geweldige diensten. God deed voornamelijk veel onder de jonge mensen. Ze waren verlangend naar meer van de Here en ze zijn heel toegewijd. God stelde hen niet teleur, want tijdens de diensten was de Heilige Geest sterk aanwezig en werden velen vernieuwd en verfrist om weer door te gaan.

Tijdens de vele gesprekken met de verschillende kerkleden, kwamen we erachter dat Zuid-Korea ons gebed heel erg nodig heeft. Velen (voornamelijk jongeren) willen heel graag dat Zuid-Korea zich samenvoegt met Noord-Korea. Wat zou beteken dat het noorden het zuiden overneemt. Noord-Korea heeft al veel spionnen en mensen op hoge plekken in de regering van het zuiden.

‘ALS DE DEUREN VOOR HET EVANGELIE SLUITEN, DAN GAAT ER WEL EEN ANDERE DEUR OPEN.’

We weten dat als het communisme ook in het zuiden opkomt, de deuren voor het evangelie zullen sluiten. Daarom wil ik je vragen om extra te bidden voor onze broeders en zusters daar. Maar ondanks dat de deuren voor het evangelie vanbuiten misschien sluiten, gaat er dan wel een andere deur open.

De gelovigen in Zuid-Korea zijn zich aan het voorbereiden om de mensen in het noorden over Jezus te vertellen. Ze zijn zich aan het klaarmaken om veel nieuwe gemeenten te stichten. Dus bid voor onze broeders en zusters in Zuid-Korea.

De Filipijnen

Na twee intensieve dagen in Korea, vertrokken we naar de Filipijnen. Ikzelf ben al vaker op de Filipijnen geweest. Maar de laatste keer was inmiddels ongeveer tien jaar geleden. Bij aankomst in Manilla had ik drie uurtjes om naar een andere terminal te gaan. Ik moest namelijk meteen doorvliegen naar Butuan City, helemaal in het zuiden van de Filipijnen.

Butuan City

Wat een lieve gemeente hebben ze in Butuan City. We hadden een fantastische dienst in een mooie zaal. Hierin mochten wij, de Johan Maasbach Wereldzending, hen financieel ondersteunen en iets geweldig op gang zetten. Het was de allereerste keer dat deze gemeente buiten hun eigen muren een event organiseerde. Samen met onze contactpersoon, zuster Kezia, hebben we een geweldige dienst gehad.

Tijdens deze dienst mocht ik het woord brengen. Voor de dienst kwam de lokale voorgangster naar mij toe en ze vertelde mij dat ze hoopte dat haar buren zouden komen. Ze had hen uitgenodigd, omdat ze erg in de put zaten. Haar buren waren ongelovig en hadden net te horen gekregen dat één van hen kanker heeft. Net voordat ik ging preken, liet ze me merken dat haar buren achter mij zaten. Ze was zo blij dat ze waren gekomen.

Na de preek probeer ik altijd een uitnodiging te doen voor mensen om hun hart aan Jezus te geven. Dus dat deed ik ook deze dienst. Er gingen tijdens deze uitnodiging veertien mensen staan. Ze waren allemaal voor de allereerste keer in een kerk (te zien aan de kaartjes die ze daarna invulden met de lokale gemeenteleden). Twee van de veertien waren de buren van de voorgangster. Huilend van blijdschap liep ze na het gebed naar hen toe en gaf hun een knuffel.

‘ER KWAMEN ZOVEEL MENSEN NAAR VOREN DAT HET ANDERHALF DUURDE OM VOOR HEN ALLEMAAL TE KUNNEN BIDDEN.’

Na de uitnodiging was er gelegenheid om te komen voor gebed en handoplegging. Er kwamen zoveel mensen naar voren dat het anderhalf uur duurde om voor hen allemaal te kunnen bidden. Iedereen heeft gebed ontvangen en ik bid en weet ook dat ze een wonder van God hebben ontvangen. Het grootste wonder was al gebeurd, namelijk dat er veertien ‘nieuwe’ mensen hun hart aan Jezus hebben gegeven.

Manilla

Na Butuan City vloog ik naar Manilla, waar ik wisselde met Pastor John. Hij ging negen uur in de auto verder naar Naguillan om daar diensten te hebben. Terwijl hij daar was, mocht ik diensten hebben in Manilla, waaronder een dienst voor jongeren. Ik vertelde tijdens deze dienst dat God een plan met hun leven heeft en dat Hij hen al wil gebruiken, hoe jong ze ook zijn.

Pastor John kreeg twee weken na deze dienst een berichtje dat deze dienst zo’n impact heeft gehad op de jongeren. Ze merken dat er een nieuwe beweging gaande is onder de groep jongeren.

Wat een wonder van God dat wij mogen uitgaan en de mensen mogen vertellen over Jezus. We hebben veel meer diensten gehad, maar het zou te lang duren om te vertellen hoe elke dienst was.

‘GOD STELT NOOIT TELEUR EN HEEFT EEN GEWELDIG PLAN VOOR DIT LAND.’

Aan het einde hebben we nog een bijzondere ontmoeting gehad met een vrouw die nu een congreslid is. Dit is een deur naar heel de Filipijnen om grote dingen te doen. God stelt nooit teleur en heeft een geweldig plan voor dit land. Zo dankbaar dat wij als Johan Maasbach Wereldzending zo’n impact mogen hebben!

God bless, Jeconia Maasbach

Tags: