Paasactiviteiten-voor-het-hele-gezin

Paasactiviteiten voor het gezin!

Pasen is een Bijbels feest dat je zeker niet mag missen of overslaan. Wat er zoveel jaar geleden gebeurde in het paasweekend heeft vandaag nog steeds een grote impact op ons en de wereld. Ongeveer 2000 jaar geleden stierf Jezus voor ons aan het kruis, zodat we voor eeuwig met Hem en God de Vader kunnen leven.

Het feit dat Jezus op Goede Vrijdag voor ons aan het kruis stierf en zoveel heeft geleden, maakt dit weekend bitterzoet. Maar dat Hij op paaszondag weer opstond uit de dood, is zeker reden voor een feestje! In het paasweekend zijn er dan ook speciale diensten op Goede Vrijdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag. Mis ze niet en wees erbij via livestream!

Tijdens dit weekend kan je ook met je gezin speciaal tijd doorbrengen en stilstaan bij Jezus’ grote liefde. Wij hebben daarom een aantal leuke activiteiten bedacht die je met je gezin kan doen. Leuk voor jong en oud!

Paasspelletje: Eet het kruis niet!
Laat Pasen niet zomaar voorbijgaan. Sta erbij stil en leer je kinderen wat we met Pasen vieren met leuke spelletjes. Leer dit paasweekend over Jozef van Arimathea en speel het leuke en lekkere spel: ‘Eet het kruis niet!’ Klik hier voor de uitleg en alle benodigdheden.

Paastrivia
Daag jouw vrienden en familie uit voor een leuke spelavond en test jouw kennis over Pasen aan de hand van deze paastrivia. Verdien zoveel mogelijk punten door de vragen goed te beantwoorden. Klik hier en ontdek hoe jij dit spel kan spelen.

Paaspresentje
Pasen is een geweldig moment om jouw vrienden, kennissen en/of buren te vertellen over Gods liefde. Maak een leuk pakketje klaar met wat lekkers en laat hun weten dat God van hen houdt! Klik hier hoe jij jouw paaspresentje in elkaar kan zetten.

Paaspicknick
Vier Pasen met de mensen van wie je houdt en maak het speciaal. Het paasweekend is iets speciaals. We vieren dat Jezus zoveel van ons houdt dat Hij Zijn leven voor ons gaf. Gelukkig is Zijn liefde niet beperkt gebleven tot die ene daad. Jezus houdt vandaag nog steeds van ons, en die liefde mogen wij met anderen delen!

Zet daarom tijd apart om de mensen om je heen Jezus’ liefde te laten zien door een heerlijke paaspicknick/-lunch voor te bereiden. Wij hebben alvast een aantal leuke en makkelijke recepten voor je uitgezocht en klaargezet.

French toast met chocomascarpone
Citroencrème tartelettes
Quiche lorraine met een twist

 

 

 

 

Kleed je tafel mooi aan met een leuk tafelkleed en bijpassende servetten. Je kan ook als verrassing een leuk presentje op elk bord leggen, zoals een zakje met paaseitjes.

Tags:
Vorig artikel

Jezus in Gethsemane

Volgend artikel

Game: Eet het kruis niet!